Home Airport Eγκαινιάζεται το νέο κτιρίο του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Eγκαινιάζεται το νέο κτιρίο του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Νέο κτιρίο του Αεροδρομίου Νέας ΑγχιάλουΣήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του αεροσταθμού και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.
Το έργο που θα εγκαινιαστεί περιλαμβάνει: α) το vέο κτίριο του Αεροσταθμού, συνολικού εμβαδού 8.924,14m2, με πλήρεις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, β) το κτίριο Πυροσβεστικού Σταθμού, συνολικού εμβαδού 497m2 και γ) τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Αεροσταθμού, επιφάνειας 42.000 m2, στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου που βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας.
Η κατασκευή του έργου θα καλύπτει τις ανάγκες της Θεσσαλίας καθώς και της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετώντας τη διακίνηση τουριστών και επιβατών από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα δίνει  τη δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλίας με εσωτερικούς προορισμούς.
Ο νέος αυτός Αεροσταθμός έχει προγραμματιστεί να εξυπηρετήσει σχεδόν αποκλειστικά το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έργου βασίστηκε στα διεθνή πρότυπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβασή τους στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, στο πεζοδρόμιο και στο κτίριο του Αεροσταθμού. Επίσης έχουν προβλεφθεί ειδικές θέσεις στάθμευσης.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.