Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΟ ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE ΣΤΟ 10ο THESSALONIKI ANIMATION FESTIVAL

ΤΟ ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE ΣΤΟ 10ο THESSALONIKI ANIMATION FESTIVAL

Με ιδιαίτερη χαρά το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία του με το Thessaloniki Animation Festival (TAF), ενισχύοντας κάθε προσπάθεια για ενδυνάμωση του ελληνικού animation και προβολή της εγχώριας δημιουργίας εντός και εκτός συνόρων. 

Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE, σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη της οπτικοακουστικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, χαιρετίζει το γεγονός ότι το Thessaloniki Animation Festival (TAF) διευρύνεται σταθερά και δημιουργεί συνέργειες που φέρνουν τη Θεσσαλονίκη  στην πρωτοπορία.

Παράλληλα στηρίζει θερμά τον επιτυχημένο θεσμό του Balkan Animation Forum, που δίνει την ευκαιρία σε δημιουργούς και επαγγελματίες του animation από τα Βαλκάνια για δικτύωση, αλληλεπίδραση, συμπράξεις και εκπαίδευση. 

Tο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece επικροτεί την πρωτοβουλία του TAF να ανοιχτεί σε τομείς όπου το animation βρίσκει νέες εφαρμογές και ειδικότερα στο gaming και την επαυξημένη πραγματικότητα.

Η στοχευμένη συνεργασία του ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE με το Thessaloniki Animation Festival (TAF) θέτει στο επίκεντρό της όχι μόνο τις επαγγελματικές δράσεις του Φεστιβάλ αλλά και την εξωστρέφεια του κλάδου διεθνώς – χάρη στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE – το δημιουργικό περιεχόμενο αλλά και το ταλέντο των Ελλήνων animators.

Αυτό το διαρκές εργαστήριο οπτικοακουστικής δημιουργίας συμπορεύεται με τους κύριους στόχους του Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece, στους οποίους περιλαμβάνεται η ενίσχυση της οπτικοακουστικής δημιουργίας, η στήριξη εγχώριων και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και φυσικά η υποστήριξη της ενσωμάτωσης νέων, ψηφιακών τεχνολογιών και καινοτομιών στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας.