Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έλενα Ράπτη: Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα για το Εθνικό...

Έλενα Ράπτη: Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση & Εκμετάλλευση

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων, η Έλενα Ράπτη πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε η πρόοδος των πολιτικών του Υπουργείου, που εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, με επίκεντρο το Ενιαίο Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων και το Εθνικό Αρχείο Καταγραφής & Επιτήρησης Κρουσμάτων.

Η κα Έλενα Ράπτη τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων και της εφαρμογής ολοκληρωμένων πολιτικών για την προστασία των παιδιών και προσέθεσε: “Η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Το ΕΣΔ στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών, με κατεύθυνση τις φιλικές προς το παιδί διαδικασίες, στη μείωση των κρουσμάτων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στην αύξηση των κρουσμάτων που αναφέρονται στις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες, ώστε να διερευνώνται. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός συνεκτικού θεσμικού πλαισίου που θα εφαρμόζεται».