Αρχική Αρχαιολογία The Acropolis experience: Αποδράστε από τα πλήθη και ζήστε την πλούσια ιστορία...

The Acropolis experience: Αποδράστε από τα πλήθη και ζήστε την πλούσια ιστορία της Ακρόπολης

The Acropolis experience: Αποδράστε από τα πλήθη και ζήστε
μια μοναδική εμπειρία!
την πλούσια ιστορία της Ακρόπολης τις γαλήνιες πρωινές ώρες ή
τη μαγευτική ατμόσφαιρα της νύχτας

Όταν ο αρχαιολογικός χώρος δεν είναι προσβάσιμος στο ευρύ κοινό, έως πέντε επισκέπτες ανά ομάδα έχουν πλέον την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του Ιερού Βράχου.

Στις 7 το πρωί ή στις 8 έως τις 10 το βράδυ, οι επισκέπτες θα ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία της ανατολής ή της δύσης με θέα τον Παρθενώνα, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο.

Το The Acropolis Experience (https://experiences.hhticket.gr/), αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα ενός συνόλου νέων σύγχρονων εμπειριών- Experiences– που διαμορφώνονται από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων σε ένα εγχείρημα εξωστρέφειας και περαιτέρω εμπλουτισμού του πολιτιστικού προϊόντος της χώρας με νέες συναρπαστικές και δημιουργικές δράσεις. 

Τα εισιτήρια για τη μοναδική υπηρεσία «The Acropolis Experience» διατίθενται ατομικά ή σε ομάδες έως 5 ατόμων και συμπεριλαμβάνουν την ξενάγηση και ένα πολύτιμο δώρο: το επίσημο ακριβές αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού θησαυρού.

Επίσης η υπηρεσία The Acropolis Experience, μπορεί να αξιοποιηθεί από κορυφαίες εταιρείες, φορείς και οργανισμούς του εσωτερικού και εξωτερικού, οι οποίες θέλουν να παρέχουν σε επιλεγμένους συνεργάτες τους ιδιωτικές περιηγήσεις υψηλού ποιοτικού και αισθητικού επιπέδου, όπως άλλωστε επιβάλλει ο ίδιος ο χώρος.

Η ανάδειξη τα τελευταία χρόνια του Πολιτισμού σε βασικό Πυλώνα της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, επιβάλλει την προσαρμογή του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) στις νέες διεθνείς τάσεις. Τα αποτελέσματα μελετών καθώς και η διεθνής πρακτική οδηγούν το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό στην άμεση εφαρμογή επιλεγμένων δράσεων που έχουν ως στόχο την ολική αναβάθμιση της πολιτιστικής εμπειρίας του επισκέπτη.

Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή των ωριαίων ζωνών επίσκεψης στον εμβληματικότερο αρχαιολογικό χώρο της χώρας, την Ακρόπολη της Αθήνας, τον περασμένο Σεπτέμβριο και την επέκταση του θεσμού σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που εφαρμόζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο (HH Ticket) τον Απρίλιο του 2024, με σκοπό μεταξύ άλλων την προστασία και βιωσιμότητα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ο ΟΔΑΠ έθεσε σε εφαρμογή μία νέα υπηρεσία που ονομάζεται: The Acropolis Experience

Αξιωματούχος του ΟΔΑΠ δήλωσε πως “Όπως ορίζει η οικονομική μελέτη, από τη νέα δράση θα προκύψουν αυξημένοι πόροι, οι οποίοι επανεπενδύονται αποκλειστικά στον Πολιτισμό με κάθε δυνατό τρόπο: ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας, αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων του τόπου και ενίσχυση των απαιτούμενων κονδυλίων για την συντήρηση και διατήρηση της πολύτιμης παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.