Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πάνω οι κρατήσεις, κάτω τα έσοδα στα Airbnb το καλοκαίρι

Πάνω οι κρατήσεις, κάτω τα έσοδα στα Airbnb το καλοκαίρι

ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky

Το Υπουργείο Τουρισμού διαμηνύει ότι ετοιμάζει θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις λειτουργικές προδιαγραφές των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ως συνήθως, αυτό γίνεται ερήμην της… βραχυχρόνιας μίσθωσης. Με βάση τις φήμες που διακινούνται, στο στόχαστρο έχουν μπει τα αστικά καταλύματα, δηλαδή τα διαμερίσματα που βρίσκονται μέσα σε πολυκατοικίες. 

Πώς ακριβώς θα επιβληθούν λειτουργικές προδιαγραφές σε αυτά τα διαμερίσματα, δεν είναι ακόμα σαφές. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων όμως εκφράζουν φόβους ότι κάποιες από τις προδιαγραφές θα είναι ανέφικτες. Και όσο το Υπουργείο Τουρισμού δεν τους βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων, οι φόβοι γίνονται μεγαλύτεροι.

Δανείζομαι τη φράση που είπε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού της Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας στο συνέδριο Vitur που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας: «Δεν βρέχει ποτέ όπως αρέσει σε όλους, αλλά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περπατήσουμε μαζί και να χαράξουμε ένα έξυπνο μονοπάτι»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.