Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνέδρια για yachting, αειφόρο τουρισμό και πολιτιστική κληρονομιά υπό την αιγίδα του...

Συνέδρια για yachting, αειφόρο τουρισμό και πολιτιστική κληρονομιά υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Τρία σημαντικά συνέδρια, που θα διερευνήσουν σημαίνουσες πτυχές του τουριστικού φαινομένου, όπως είναι το yachting, η βιωσιμότητα και η αειφορία της τουριστικής βιομηχανίας και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, διοργανώνονται το προσεχές διάστημα υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Ειδικότερα:

Άρχισε σήμερα (22 Φεβρουαρίου) σε συνεδριακό χώρο της Αθήνας τo 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting, με κεντρικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού μέσα από τη συσπείρωση των ανθρώπων του κλάδου. Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, στελέχη επιχειρήσεων και ακαδημαϊκοί, που θα αναπτύξουν τις απόψεις τους γύρω από ποικίλες θεματικές, όπως ο θεσμικός ρόλος στο ελληνικό yachting, οι μαρίνες και οι λιμενικές υποδομές, η πλευρά των ιδιοκτητών σκαφών, οι δυνατότητες καριέρας στο yachting, το marketing, το πράσινο yachting, η ναυπηγική βιομηχανία, η ασφάλεια στη θάλασσα, η γυναικεία επιχειρηματικότητα στον κλάδο κ.ά. Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο 23 Φεβρουαρίου.

Στις 27 Φεβρουαρίου διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) στο Μουσείο της Ακρόπολης η ημερίδα «Τουρισμός και Αειφορία». Στην ημερίδα θα διερευνηθεί η συμβατότητα του τουρισμού με την αειφόρο ανάπτυξη από θεσμικούς φορείς, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα αναλύσουν την ελληνική πραγματικότητα, μαζί με δήμαρχους από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που θα εκθέσουν την εμπειρία τους από τη διαχείριση των τουριστικών ροών στις πόλεις τους. Η διοργάνωση φιλοδοξεί να προσφέρει στους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας τις δεξιότητες και τα εφόδια για την ενίσχυση της ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της φήμης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Επίσης, από τις 6 μέχρι τις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – EUROMED, με τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου, ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, παγκόσμιων επιστημονικών φορέων, ερευνητικών κέντρων κ.ά. Πρόκειται για τη συνάντηση της επιστήμης με τον ελληνικό πολιτισμό, που με επίκεντρο την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τον πολιτιστικό τουρισμό επιδιώκει την αξιοποίηση της παγκόσμιας απήχησης των επιτευγμάτων του ελληνικού πολιτισμού. Στο συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες, με τους 300 από αυτούς να προέρχονται από το εξωτερικό.

Το Greek Tourism Road Show 2024

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «Greek Tourism Road Show 2024», μία πρωτοβουλία της Choose Greece που αποσκοπεί στη δικτύωση, μέσω B2B συναντήσεων, ελληνικών προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και δημοσιογράφους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Το φετινό road show ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου από την Κοπεγχάγη, συνεχίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, ενώ σήμερα (22/2) διεξάγεται στη Βιέννη. Ακολουθούν το Βουκουρέστι (21 Μαρτίου), η Βαρσοβία (26 Μαρτίου), το Βελιγράδι (11 Απριλίου), η Λευκωσία (19 Απριλίου), η Νάπολη (16 Μαΐου), η Γλασκόβη (31 Οκτωβρίου) και η Στοκχόλμη (2 Δεκεμβρίου). Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι Περιφέρειες Κρήτης και Θεσσαλίας, οι Δήμοι Χανίων, Ρεθύμνου, Χερσονήσου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Τεμπών, Αγιάς, Βόλου, Σκιάθου, Πλαστήρα, Έδεσσας, Αρχαίας Ολυμπίας, Κω, Καλύμνου, Ρόδου και Χίου, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία κ.ά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.