Αρχική 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου Ι 1 – 3 & 29 – 31...

Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου Ι 1 – 3 & 29 – 31 ΜΑΡ & 12 – 14 ΑΠΡ Ι Σινέ Ελευσίς

Έναρξη με την “Αγέλαστο Πέτρα” και τους “Ελευσίνιους” του Φίλιππου Κουτσαφτή και το “Με το στάχυ στη φανέλα” για την ιστορία του Πανελευσινιακού Αθλητικού Ομίλου!
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ.

Από την 1η Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και  σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Μετά από δύο δεκαετίες χωρίς κινηματογραφική αίθουσα, η μεγάλη οθόνη του ιστορικού και πλήρως αποκατεστημένου χώρου του Σινέ Ελευσίς ρίχνει ξανά κινηματογραφικό φως στην πόλη της Ελευσίνας. Μετά την θερμή υποδοχή του IN SITU REALITIES – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ελευσίνας, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της χρονιάς του τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οι προβολές που εντάσσονται στο Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου παίρνουν τη μορφή μιας αποφασιστικής χειρονομίας που επιδιώκει την οργανική και λειτουργική ενσωμάτωση του Σινέ Ελευσίς στην πολιτιστική καθημερινότητα της πόλης, της ευρύτερης ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας,
 
Το πρώτο τριήμερο (1 έως 3 Μαρτίου) είναι αφιερωμένο στους Ανθρώπους και την Κοινωνία της Ελευσίνας. Εδώ, θα προβληθούν οι δυο ξεχωριστές δημιουργίες του “κινηματογραφιστή της Ελευσίνας” Φίλιππου Κουτσαφτή, “Αγέλαστος Πέτρα” και “Οι Ελευσίνιοι”, όπως επίσης και το νέο ντοκιμαντέρ “Με το στάχυ στη φανέλα” των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου & Άννας Ψαρρά για την ιστορία του Πανελευσινιακού Αθλητικού Ομίλου από τη δημιουργία του, το 1931, μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο τριήμερο (29 έως 31 Μαρτίου) αντλεί έμπνευση από την μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων και παρουσιάζει ανεξίτηλες στιγμές από την οπτική τεκμηρίωση εμβληματικών δράσεων της 2023 Ελευσίς που έλαβαν χώρα στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας (Μυστήριο 11 ΜΑ, Μυστήριο 14 Human Requiem in Eleusis, Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator – Αφηγηματική Αρχαιολογία). Ξεχωριστή στιγμή και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ “Ζάκρος” του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.
 
Το τρίτο τριήμερο (12 έως 14 Απριλίου) θα είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, ενώ θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την τέχνη της κινηματογραφικής τεκμηρίωσης και καταγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα θεματικά κινηματογραφικά τριήμερα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρόγραμμα προβολών 1ου τριημέρου:

1 έως 3 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ | Κεντρική Αίθουσα
 
 
Παρασκευή 1 Μαρτίου
18:00
ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ (2023, 48΄)
Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Παναγιωταράκος & Άννα Ψαρρά
 
 
Σάββατο 2 Μαρτίου
18:00
ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ (2000, 85΄)
Φίλιππος Κουτσαφτής
 
20:00
ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ (2023, 99΄)
Φίλιππος Κουτσαφτής
 

Κυριακή 3 Μαρτίου
18:00
ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ (2023, 48΄)
Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Παναγιωταράκος & Άννα Ψαρρά
 
20:00
ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ (2023, 99΄)
Φίλιππος Κουτσαφτής
 
 
Πληροφορίες:
 
Ημερομηνίες: 1 έως 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, 29 έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ & 12 έως 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Χώρος: Σινέ Ελευσίς (Κεντρική Αίθουσα)
 
Εισιτήρια:
5€ γενική είσοδος (μία προβολή)
3€ μειωμένο (μία προβολή)
8€ ημερήσιο εισιτήριο (δυο προβολές)
 
Προπώληση εισιτηρίων ticketservices.gr εδώ.

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσινίων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.