Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Καινοτόμες Προσεγγίσεις στον Τουρισμό»: Ημερίδα ενημέρωσης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του...

«Καινοτόμες Προσεγγίσεις στον Τουρισμό»: Ημερίδα ενημέρωσης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δι.Πα.Ε στο 32ο Money Show

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργάνωσε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Καινοτόμες Προσεγγίσεις στον Τουρισμό».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 32ου επιχειρηματικού και οικονομικού Πολυσυνεδρίου Money Show που διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «Επίδαυρος ΙΙΙ»

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό:

H κ. Βούλα Πατουλίδου – Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου –  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

και ο κ. Βασίλης Γάκης – Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στις “επιτυχίες” της Θεσσαλονίκης, όπως η εντυπωσιακή αύξηση που είχαν εγχώριες και διεθνείς πτήσεις τους χειμερινούς μήνες του 2023 σε σχέση με το 2022. Όπως επισήμανε: “Αυτά τα ποσοστά κατά την διάρκεια του χειμώνα δείχνουν, πως οδηγούμαστε στον πολυπόθητο στόχο για τουρισμό 365 ημερών τον χρόνο. Η συνεργασία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δήμου Θεσσαλονίκης, Οργανισμού  Λιμένος Θεσσαλονίκης ,  επαγγελματιών του τουρισμού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποδίδει! Η ενίσχυση των ψηφιακών εργαλείων και συνεργασίες όπως αυτή με το Δι.Πα.Ε και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης”.

 

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου η οποία τόνισε την σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Προτείνω να στρέψουμε τον προβολέα της σκέψης και τις δράσεις μας σε οτιδήποτε μας ενώνει».

Με την σειρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας κ. Βασίλης Γάκης δήλωσε πως η νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά μία πολύ δυνατή προσπάθεια προώθησης του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γάκης πρότεινε να δουν πως μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά όλοι οι φορείς μαζί και σε σχέση με γειτονικούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Πιερία και άλλες περιοχές.

Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών την ημερίδα προλόγισαν: ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης -Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και ο Δρ. Φώτης Κιλιπίρης – Πρόεδρος του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης, Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού Δι.Πα.Ε.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι:

 

  • Δρ. Αβδημιώτης Σπύρος: Αναπληρωτής Καθηγητής Δι.Πα.Ε
  • Αλέξανδρος Ασημακόπουλος: Τεχνικός Διευθυντής της Softweb Adaptive IT Solutions
  • Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Εμπορικός Διευθυντής της Softweb Adaptive IT Solutions
  • Μαρία Μορφουλάκη: Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α’ ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ
  • Νάνσυ Υφαντίδου: Επικοινωνιολόγος, ιδρύτρια της PRBIZZ
  • Δρ. Παναγιώτης Τσάλης: Πολιτικός Μηχανικός, ειδικός σε θέματα πρόσβασης
  • Θεόπη Βαγγελακάκη: Chief Operating Officer Ambotis Group, συνεργάτης του εργαστηρίου TourLab
  • Ιωάννα Μυταυτσή: Υποψήφια Διδάκτορας, Ειδικές Μορφές Τουρισμού Α.Π.Θ., Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τουριστική Ανάπτυξη», Α.Π.Θ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.