Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά PwC Ελλάδας | Εγκαινιάζει τη σειρά “Tech Talks” του podcast του Women...

PwC Ελλάδας | Εγκαινιάζει τη σειρά “Tech Talks” του podcast του Women On Top

PwC Ελλάδας

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία είναι καταλύτης παγκόσμιων αλλαγών και καινοτομίας, το ζήτημα εκπροσώπησης των γυναικών στον τομέα αυτό παραμένει επίκαιρο και κρίσιμο. H PwC  Ελλάδας, αναγνωρίζοντας την πρόκληση, συνεργάζεται με τον οργανισμό για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, Women On Top, συμμετέχοντας ως υποστηρικτής στον κύκλο επεισοδίων “Tech Talks” του podcast Women On Topic.

Η πρωτοβουλία απηχεί το όραμα της PwC για το μέλλον της εργασίας και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την ενημέρωση και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών που προάγουν την συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στο εργασιακό περιβάλλον.

Στόχος της συνεργασίας είναι να συμβάλει στον διάλογο για την προώθηση της διαφορετικότητας των φύλων και τη δημιουργία ενός τεχνολογικού οικοσυστήματος χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Ειδικότερα, τα Tech Talks φιλοδοξούν να υπογραμμίσουν τον δυναμικό ρόλο των γυναικών στην τεχνολογία και την καινοτομία, να διερευνήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και να επισημάνουν τις ευκαιρίες που συνδέονται με τη συμμετοχή τους σε έναν κλάδο που παραδοσιακά ανδροκρατείται.

Σε κάθε ένα από τα επεισόδια, γυναίκες στελέχη της PwC Ελλάδας από τον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και άνδρες συνάδελφοι, μαζί με τις co-founders του Women On Top, εξερευνούν πώς ο κλάδος της τεχνολογίας παρέχει πρόσφορο έδαφος για την ενεργή αμφισβήτηση εργασιακών στερεοτύπων που περιορίζουν, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις.

 

Τα “Tech Talks’’ πραγματεύονται κάθε μήνα επίκαιρα ζητήματα, όπως οι προκαταλήψεις στον τεχνολογικό κλάδο, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η κυβερνοασφάλεια, τα κρούσματα ψηφιακής βίας και παρενόχλησης και η ταχύτατη ανάπτυξη και διείσδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στις ζωές μας. Οι συνομιλήτριες και συνομιλητές παραθέτουν παραδείγματα από την παγκόσμια κοινότητα, αναφέρονται στις καλές πρακτικές και στα εργαλεία εκείνα που μπορούν να προωθήσουν την επαγγελματική ενασχόληση των γυναικών με την τεχνολογία, ενώ μοιράζονται τις προσωπικές εμπειρίες τους από την έως τώρα εργασιακή τους πορεία.

Ακούστε το πρώτο επεισόδιο των ‘’Tech Talks’’, καθώς και όλα τα επόμενα εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.