Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Marketing Greece συνεχίζεται με...

Η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Marketing Greece συνεχίζεται με νέες δράσεις

Η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Marketing Greece συνεχίζεται με νέες δράσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Marketing Greece παρουσίασαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τις νέες δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν το 2023 στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, δίνοντας έμφαση στην προστιθέμενη αξία που προσδίδουν οι ταξιδιωτικές εμπειρίες στους προορισμούς και στη συμβολή τους στην ενίσχυση του τουριστικού τους προϊόντος.

Ειδικότερα, η Marketing Greece εκπόνησε την «Έκθεση Τεκμηρίωσης για την αξία των ταξιδιωτικών εμπειριών/δραστηριοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας ως όχημα διαμόρφωσης και προβολής του τουριστικού της προϊόντος», η οποία περιλαμβάνει τις κύριες τάσεις στον τουρισμό εμπειριών που καθορίζουν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, case studies από Destination Management Organizations (DMOs), τουριστικές επιχειρήσεις και άλλους φορείς από ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και επισκόπηση των κύριων ταξιδιωτικών εμπειριών που προσφέρει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της Έκθεσης Τεκμηρίωσης διοργανώθηκε μια σειρά webinars, για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της Έκθεσης στις τοπικές κοινότητες τουρισμού, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες ανάπτυξης για τους τουριστικούς προορισμούς και αναδείχθηκε ως βασικό εργαλείο υλοποίησής τους η συνεργασία και η συνέργεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Χριστίνα – Όλγα Γούλα δήλωσε σχετικά «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια στη συμμαχία για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος της Marketing Greece και πιο συγκεκριμένα στη Μεγάλη Σύμπραξη Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2020 με πρωτοβουλία της Marketing Greece, όπου ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν ένα δυναμικό και διευρυμένο σχήμα συνεργασίας. Φέτος συνεχίζουμε την εξαιρετική μας συνεργασία με την υλοποίηση νέων δράσεων και συγκεκριμένα την εκπόνηση έκθεσης τεκμηρίωσης για την αξία των ταξιδιωτικών εμπειριών/δραστηριοτήτων στη διαμόρφωση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και με τη διοργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων εργασίας που ενθάρρυναν την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων με τους τοπικούς φορείς για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδεικνύουν οι προτάσεις τουριστικών εμπειριών για τους προορισμούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

«Σταθερά, με συνέπεια και με συντονισμένες δράσεις συνεχίζεται η συνεργασία της Marketing Greece με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέτοντας πάντα στον επίκεντρο την ανάδειξη των προορισμών της περιοχής, των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων αλλά και των ευκαιριών που αναδεικνύονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού τους προϊόντος, μέσα από τις νέες τάσεις που φαίνεται να διαμορφώνουν την τουριστική ζήτηση στις μέρες μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε όλο αυτό το έργο που έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας, για ένα τόπο που είναι πραγματικά ένας ανεξάντλητος θησαυρός που σε καλεί να τον ανακαλύψεις.» τόνισε ο Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ.

Ενώ ο Νίκος Διαμαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής Marketing Greece κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση στη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι «Από το 2020 μέχρι και σήμερα η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει στο επίκεντρο την ανάδειξη του πολιτιστικού, φυσικού και γαστρονομικού πλούτου της περιφέρειας. Από την παραγωγή ταξιδιωτικού περιεχομένου με travel videos, photo content και ταξιδιωτικά άρθρα, την υποστήριξη των Social Media λογαριασμών του Very Macedonia και τις ψηφιακές καμπάνιες, στη φετινή μας συνεργασία που εστιάζει στην αξία των ταξιδιωτικών εμπειριών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος των προορισμών της περιφέρειας». Υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «Για τη Marketing Greece η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας σημαντικός συνεργάτης που έχει σταθεί αρωγός στη Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και όραμα για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην περιφέρεια. Ο διαμοιρασμός γνώσης, η ανάπτυξη συνεργειών και η κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας είναι τα εργαλεία εκείνα που θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου στην Περιφέρεια.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι τοπικών τουριστικών ενώσεων και φορέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.