Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στο φόρουμ: «Αναζήτηση της ισορροπίας:...

Συμμετοχή της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στο φόρουμ: «Αναζήτηση της ισορροπίας: υπερτουρισμός- κυκλική οικονομία-κλιματική αλλαγή».

Η Έλενα Ράπτη συμμετείχε ως Υφυπουργός Τουρισμού, στο σημαντικό φόρουμ με τίτλο: «Αναζήτηση της ισορροπίας: υπερτουρισμός-κυκλική οικονομία-κλιματική αλλαγή» που διοργανώθηκε από τη HELEXPO στο πλαίσιο της σημαντικότερης τουριστικής έκθεση της Ελλάδας, την PHILOXENIA 2023.

Η Υφυπουργός κλήθηκε να τοποθετηθεί στη θεματική: «Η συνεισφορά της κυκλικής οικονομίας στο τουριστικό προϊόν» και δήλωσε:

«Η κυκλική οικονομία που έχει στον πυρήνα της την αειφορία και τον σεβασμό στους διαθέσιμους πόρους, ενσωματώνει όλες της διαστάσεις της έννοιας της Οικονομίας:

  • την φειδώ στη χρήση,
  • την εξάντληση των δυνατοτήτων επαναξιοποίησης,
  • τον περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης,
  • την οικονομική δραστηριότητα στην κυριολεξία της
  • και κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικά, τη σοφία της ισόρροπης διαχείρισης του «οίκου» μας, του σπιτιού μας, το οποίο στην περίπτωση του τουρισμού είναι ο τόπος μας.

   

Έχει, λοιπόν, πολλά να διδάξει και να προσφέρει στον τουρισμό και όχι μόνο. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μας καλεί να φτιάξουμε μία εντελώς νέα αντίληψη σε σχέση με την κατανάλωση και την υπεύθυνη διαχείριση.

Για την Ελλάδα, με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και φυσική ομορφιά, η στροφή στον κυκλικό τουρισμό είναι ταυτόχρονα ευκαιρία και ευθύνη για όλους μας να το κάνουμε πράξη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.