Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή,  υποδέχτηκαν εγκάρδια και ξενάγησαν στην Κεντρική Εικαστική Έκθεση: «Φαντάσματα» και στην Έκθεση Αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη Τάκη Κανελλόπουλο, στο πλαίσιο του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι, η ακούραστη Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ελευθερία Θανούλη, η δραστήρια Γενική Διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και ο εξαιρετικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Τέσσερις από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, ο Νίκος Κεσσανλής, ο Βλάσης Κανιάρης, η Σίλεια Δασκοπούλου και ο Ιάσονας Μολφέσης επιστρέφουν στο παρόν, με έργα που άλλαξαν την ιστορία της σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης, στην εικαστική έκθεση «Φαντάσματα».

Η εικαστική εγκατάσταση “Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή” αποκαλύπτει τις πτυχές του σκηνοθέτη, τη ζωή και το έργο του.

Η Έλενα Ράπτη ως Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, στοχεύει στην ενίσχυση του πολιτιστικού και κινηματογραφικού τουρισμού καθώς αποτελούν τομείς στους οποίους η χώρα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η Υφυπουργός δήλωσε: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με 64 χρόνια ιστορίας, εξακολουθεί να αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Η λάμψη του φεστιβάλ αποτελεί προσκλητήριο για τουρίστες να ανακαλύψουν την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους εργαζόμενους, που συμβάλλουν ώστε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να πρωτοπορεί και να προβάλει το λαμπερό ξεχωριστό ελληνικό κινηματογραφικό φως.

Aνανεώνουμε το ραντεβού μας για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 8-16 Μαρτίου 2024».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.