Αρχική UNWTO Συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Ριάντ

Συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Ριάντ

Το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις’’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στις 27 και 28/9 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και το Yπουργείο Tουρισμού της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Τουρισμού.

Συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Ριάντ

Την Yπουργό Τουρισμού Ολγα  Κεφαλογιάννη, εκπροσώπησε ο σύμβουλος της κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, o οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τους αξιωματούχους της Σ. Αραβίας : Υπουργό Τουρισμού κ. Ahmed Al Khateeb , τον Υπουργό Επενδύσεων κ. Khalid Al Faleh καθώς και την πριγκίπισσα και Υφυπουργό Τουρισμού Princess Haifa Al Saud. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η προώθηση της συνεργασίας και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Ριάντ

Η ελληνική συμμετοχή έρχεται σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Σαουδαραβικής Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη το 2014.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 500 κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι υπουργείων Τουρισμού και εμπειρογνώμονες από 120 χώρες, μεταξύ των οποίων ο γενικός γραμματέας του Π.Ο.Τ. κ. Zurab Pololikashvili., ο οποίος ανακοίνωσε την νέα καμπάνια και πρωτοβουλία του οργανισμού με τίτλο “Tourism Opens Minds”.

Με τον γενικό γραμματέα συναντήθηκε ο κ. Ζήκος και συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει διάσκεψη με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη ώστε να οριστικοποιηθεί και πρόταση για διοργάνωση στην Ελλάδα την άνοιξη 2024 ημερίδας με την συνεργασία Π.Ο.Τ και Υπουργείου Τουρισμού.

Ιδιαίτερου συμβολισμού ήταν η παρουσία στο Ριάντ του Υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ Ηaim Katz, σε μια επίσκεψη υψίστης σημασίας για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Από τις συζητήσεις στις συναντήσεις που έγιναν παρουσία και του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ κ. Αλέξη Κωνσταντοπούλου και από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε η ισχυρή υποστήριξη της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, σε μια δυναμική επιστροφή μετά την πανδημία ενώ τονίστηκε η σημασία του να ανοίξουν νέοι ορίζοντες για τον τουρισμό και επενδύσεις με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.