Αρχική FedHATTA FedHATTA: Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για ζητήματα του...

FedHATTA: Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για ζητήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων

 

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας FedHATTA συναντήθηκε, τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και με διάθεση κατανόησης.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή των τουριστικών γραφείων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στα τουριστικά γραφεία, η ανάπαυση των οδηγών στις οδικές μεταφορές στην Κρήτη, όπου η κατά γράμμα εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας εμποδίζεται από τα μη ολοκληρωμένα έργα στον ΒΟΑΚ (Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης), η διαφορά μεταξύ των ωρών οδήγησης και των ωρών απασχόλησης για τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ειδικό καθεστώς απασχόλησης των ξεναγών, τα προβλήματα των ασφαλισμένων του κλάδου με τον ΕΦΚΑ λόγω των προβλημάτων του πρώην ταμείου τους ΤΑΝΤΠ, καθώς και η ανάγκη να στηριχθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, για τους οποίους δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του Υπουργείου, «το παρών» στη συνάντηση έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός κ. Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης και ο Διοικητής της Δ.Υ.Π.Α. κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης. Τον κλάδο των τουριστικών γραφείων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κ.κ. Στράτος Μαγκουσάκης και Γιώργος Τρυπιδάκης, και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας FedHATTA, Πρόεδρος του Συνδέσμου ΗΑΤΤΑ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ – Κώστας Μπακογιάννης» κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.