Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκλήρωση EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023 για την Κυπριακή αποστολή

Ολοκλήρωση EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023 για την Κυπριακή αποστολή

Ολοκληρώθηκε χθες το αγωνιστικό τμήμα του 70ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο η Κύπρος έδωσε δυναμικό «παρών» με την συμμετοχή πέντε κυπριακών πληρωμάτων. Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και πάμπολλες βροχές που αλλοίωσαν το οδόστρωμα για όλους τους οδηγούς και ειδικότερα τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Κύπριοι επαγγελματίες, όπως υπερθερμάνσεις κινητήρα, επιβεβλημένες αλλαγές ελαστικών μέχρι και αλλαγή τουρμπίνας, γεγονότα που οδήγησαν σε επιβολή ποινών, τα τέσσερα από πέντε κυπριακά πληρώματα κατάφεραν να «δουν την ράμπα» του τερματισμού.    

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αγαπημένους τους Κυπρίους οδηγούς και συνοδηγούς οι οποίοι προσέφεραν θέαμα, αλλά και οδηγική τεχνική, ενώ υπέγραψαν και αυτόγραφα.

Το δίδυμο Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία που ως πρωταθλητές Ελλάδος  για δεύτερη χρονιά ξεκίνησαν στην ράμπα της Υπερειδικής διαδρομής πρώτοι – τιμής ένεκεν ως το καλύτερο ελληνικό/κυπριακό πλήρωμα – δυστυχώς εγκατέλειψαν τον αγώνα μετά από ατύχημα στην 6η ειδική διαδρομή, ενώ βρίσκονταν στην 6η θέση της κατηγορίας WRC2.

Η γενική κατάταξη έκλεισε για την κυπριακή αποστολή ως εξής:

  1. Ο κ. Δημήτρης Παρέλης, με συνοδηγό τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου, τερμάτισαν 37οι.
  2. Ο κ. Χρυσόστομος Παντελή, με συνοδηγό τον κ. Θωμά Θεοφάνους, ολοκλήρωσαν στην 38η θέση.
  3. Ο κ. Πέτρος Παντελή, με συνοδηγό τον κ. Πάμπο Λαό, ήρθαν 40οι.
  4. Ο κ. Λούης Παπαγεωργίου, με συνοδηγό τον κ. Βασίλη Κούγια, τερμάτισαν 50οι.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου στήριξε έμπρακτα τους αθλητές που εκπροσώπησαν την Κύπρο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, διοργάνωση που αποτελεί σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.