Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην τακτική συνεδρίαση ΔΣ του ΣΕΤΕ

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην τακτική συνεδρίαση ΔΣ του ΣΕΤΕ

Η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη παρευρέθηκε σήμερα στην τακτική συνεδρίαση ΔΣ του ΣΕΤΕ, όπου με τον πρόεδρο του συνδέσμου, κύριο Ιωάννη Παράσχη και τα μέλη, συζητήθηκε η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού για φέτος, με την αύξηση που καταγράφεται τόσο σε σχέση με το 2022 όσο και με το 2019.
 
Στη συνέχεια η Υπουργός τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης κοινού βηματισμού μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου, με επίκεντρο στόχευσης έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό και βιώσιμο τουρισμό, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεγάλες προκλήσεις για το μέλλον του τομέα, όπως είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο υπερτουρισμός, η αυξημένη ανάγκη τήρησης της νομιμότητας με ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, τα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα, ο έντονος ανταγωνισμός που επανακάμπτει, και βεβαίως, πολύ σημαντικά ζητήματα συναρμοδιότητας, όπως είναι η άμεση ανάγκη ρύθμισης βραχυχρόνιων μισθώσεων, το ειδικό χωροταξικό και τα θέματα αεροναυτιλίας. 
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κυρία Κεφαλογιάννη έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η χώρα μπορεί να εδραιωθεί ως ένας παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός, με τουριστική περίοδο που θα ξεπερνάει τους λίγους καλοκαιρινούς μήνες, και θα επεκτείνεται για περισσότερο χρόνο, αξιοποιώντας τον ανεξάντλητο πλούτο που διαθέτει, ενώ έθεσε τρεις στόχους, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες αυτές προκλήσεις. 
 
Όπως ανέφερε, πρώτος στόχος είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ολοκλήρωση της διασύνδεσης των προορισμών και διάχυση των επισκεπτών στις 13 περιφέρειες. Δεύτερος στόχος είναι ο εμπλουτισμός και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με έμφαση στην ανάδειξη νέων προϊόντων, εμπειριών και προορισμών, ενώ ο τρίτος στόχος αφορά στην ενίσχυση της εικόνας και της ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο διεθνές περιβάλλον. 
 
Τέλος, το στοίχημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της επόμενης μέρας, είναι  αυτό μιας βιώσιμης και μακροχρόνιας ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, που θα προσδώσει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και φυσικά στην ελληνική κοινωνία, καλώντας τους παρευρισκόμενους να συμβάλουν με τη συνεργασία τους στην κοινή αυτή στόχευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.