Αρχική Διαγωνισμοί Ο διαγωνισμός αεροδιαστημικής και τεχνολογίας TEKNOFEST συνεχίζεται σε Άγκυρα και Σμύρνη

Ο διαγωνισμός αεροδιαστημικής και τεχνολογίας TEKNOFEST συνεχίζεται σε Άγκυρα και Σμύρνη

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του TEKNOFEST στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο, που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ με 2 εκατομμύρια και 547 χιλιάδες επισκέπτες, το φεστιβάλ TEKNOFEST, η μεγαλύτερη γιορτή αεροδιαστημικής και τεχνολογίας στον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας, το διάστημα 30 Αυγούστου 3 Σεπτεμβρίου 2023 και στη Σμύρνη, το μαργαριτάρι του Αιγαίου, το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου 1 Οκτωβρίου 2023, με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο διαγωνισμού στη δεύτερη και τρίτη διοργάνωση του 2023.

Στο TEKNOFEST, το οποίο συγκεντρώνει εκατομμύρια ανθρώπους στο πλαίσιο του οράματος για μια «Εθνική Πρωτοβουλία για την Τεχνολογία» και μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία, θα παρακολουθήσουμε την ανάπτυξη έργων που φιλοδοξούν να μετασχηματιστούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε έναν διαγωνισμό με 10 διαφορετικές θεματικές σύμφωνα με το μοντέλο Startup Competition.

Στον διαγωνισμό TEKNOFEST Startup Competition θα συμμετάσχουν ομάδες από λύκεια, πανεπιστήμια και φορείς υψηλής εξειδίκευσης που έχουν υποβάλει αίτηση στους διαγωνισμούς οι οποίοι διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του TEKNOFEST το διάστημα 2018 έως 2023. Οι θεματικές για νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τις εξής: Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες, Τεχνολογίες Υγείας και Ποιότητας Ζωής, Τεχνολογίες Μεταφορών και Κινητικότητας, Αγροτικές Τεχνολογίες, Τεχνολογίες Επικοινωνίας, Τεχνολογίες Τουρισμού, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλίματος, Τεχνολογίες Αεροδιαστημικής και Άμυνας, Τεχνολογίες Διαχείρισης Καταστροφών και Τεχνολογίες Διαβίωσης Χωρίς Εμπόδια.

Όλες οι θεματικές του διαγωνισμού, στις οποίες θα συμμετάσχουν οι διαγωνιζόμενοι του TEKNOFEST, αποτελούνται από τις κατηγορίες Pre-Incubation (φάση σύλληψης) και Acceleration (φάση επιτάχυνσης). Στην κατηγορία Pre-Incubation, θα αξιολογηθούν οι ομάδες που έχουν μια πρόταση για νεοφυή επιχείρηση ή αναπτύσσουν το προϊόν τους. Στην κατηγορία Acceleration, οι ομάδες που έχουν μετατρέψει το έργο τους σε ένα αξιολογήσιμο προϊόν και έχουν ιδρύσει μια εταιρεία που σχετίζεται με αυτά τα έργα θα αξιολογηθούν βάσει των παρουσιάσεών τους.

Πάνω από 7 εκατομμύρια τουρκικές λίρες θα δοθούν συνολικά στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ο οποίος στοχεύει στην ένταξη των διαγωνιζομένων του TEKNOFEST στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, στην εμπορική αξιοποίηση των έργων που αναπτύσσονται σε τεχνολογικούς διαγωνισμούς και στη συμβολή στην Εθνική Πρωτοβουλία για την Τεχνολογία με έργα που μετατρέπονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.