Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αυξάνεται η χρήση των ρομποτικών λύσεων στον Ξενοδοχειακό κλάδο

Αυξάνεται η χρήση των ρομποτικών λύσεων στον Ξενοδοχειακό κλάδο

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης υγείας των τελευταίων ετών, πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να μειώσουν σταδιακά το εργατικό δυναμικό και τις υπηρεσίες προκειμένου να εξοικονομήσουν κόστος. Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο από τον COVID-19, λοιμώξεις και υγειονομικές προκλήσεις είναι οι κλάδοι Υγείας, φιλοξενίας, Horeca και εταιρικών υποδομών που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διαρκώς συνεχείς προκλήσεις.

Παράλληλα οι διεθνείς τάσεις στον τομέα ρομποτικών συστημάτων και αυτόνομων ρομπότ καθαρισμού και εξυπηρέτησης δείχνουν την ολοένα αυξανόμενη χρήση τους ως ουσιαστική βοήθεια, ως συνεργατική ‘συμβίωση’ στο χώρο εργασίας, θέτοντας τα ρομπότ στην υπηρεσία των εργαζομένων

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει εφαρμογή και στα ξενοδοχεία! 

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι μια παγκόσμια πρόκληση που επηρεάζει σχεδόν όλους τους κλάδους στον τομέα καθαρισμού. Οι ταξιδιώτες αναμένουν πλέον διαφορετικά πράγματα από επώνυμα ξενοδοχεία, καθώς τα κίνητρα, οι συμπεριφορές και οι προσδοκίες τους άλλαξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η διατήρηση υψηλών επιπέδων καθαριότητας και η ενίσχυση της φήμης του ξενοδοχείου γίνεται επιτακτική.

Τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες τετραγωνικά που θέλουν χρόνο, κόπο και κόστος για να καθαριστούν σωστά και οι ρομποτικές υπηρεσίες βοηθούν το προσωπικό να καθαρίζει με τον ρυθμό και αξιοπιστία των ρομπότ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή νύχτας. Τα ρομπότ που καθαρίζουν ή σερβίρουν μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Οι κορυφαίες ρομποτικές λύσεις στις παραπάνω προκλήσεις, μέσω τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομων λύσεων υπηρεσιών, συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών και εργαζομένων και στη διαφοροποίηση των υπηρεσιών των οργανισμών, ενώ, ταυτόχρονα, διατηρούν το έμψυχο δυναμικό τους χαρούμενο και παραγωγικό.

Τα ρομπότ χρησιμοποιούν τεχνολογίες τελευταίας αιχμής για να φέρουν εις πέρας το έργο τους:  Αυτόνομη Πλοήγηση με χαρτογράφηση από κινητό, Dual mode πλοήγηση μέσω smartphone, tablet και Η/Υ, Λειτουργία Auto spot cleaning, Λειτουργία Virtual wall, lidars, απομακρυσμένη χρήση, IoT διασυνδεσιμότητα μέσω Cloud API, LoRaWAN πλατφόρμας, εφαρμογές μέσω sim/4G/5G, Fleet management, reporting και ανάλυση δεδομένων καθαρισμού, patrolling και αθόρυβη λειτουργία, κριτήρια βιωσιμότητας με μείωση ηλεκτρικής ενέργειας και ανακύκλωση νερού, σταθμοί φόρτισης και εργασίας, απολύμανση με ψεκασμό ή η διάχυση αρώματος, αναγνώριση διαφορετικών δαπέδων, αποφυγή εμποδίων, φωνητικών εντολών κ.α.

Ενισχύσεις έως 75% – Αναπτυξιακός Νόμος – Kαθεστώς Τουρισμού. Β΄ Κύκλος Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων, Αναπτυξιακός Νόμος 2023.

Στις 12 Ιουνίου ξεκίνησαν οι υποβολές αιτήσεων για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων” – Β΄κύκλος – του Αναπτυξιακού Νόμου 2023, το οποίο επιδοτεί έως 75% επενδυτικά έργα που αφορούν κυρίως στη δημιουργία, την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής, τουριστικών καταλυμάτων 3+ αστέρων στο σύνολο της Επικράτειας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. Περιορισμένη περίοδος υποβολής αιτήσεων: 12/6/2023 – 13/10/2023.

Στις επιλέξιμες δαπάνες (μεταξύ άλλων) συμπεριλαμβάνεται και η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού.

Επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εντάξει την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027», με σκοπό τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του τουρισμού και την ενίσχυση του ρόλου του στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την κοινωνική καινοτομία της περιοχής.

Η Gerobo είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εξυπηρετεί τους κλάδους Βιομηχανίας, Logistics, Ξενοδοχείων, Νοσοκομείων, Horeca και εταιρικών υποδομών, με τα πιο σύγχρονα, αυτόνομα ρομπότ καθαρισμού και εξυπηρέτησης. Τα ρομποτικά συστήματα είναι τα πιο εξελιγμένα ρομπότ παγκοσμίως με τεχνολογίες αιχμής, αυτόνομης πλοήγησης που βασίζονται σε multi-modal SLAM, deep learning και artificial intelligence ενώ εγγυώνται μακροχρόνια, ισχυρή τοπική εφαρμογή και ασφαλή λειτουργία σε πολύπλοκα, μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα. Τα ρομπότ φέρουν όλες τις πιστοποιήσεις, προδιαγραφές ασφάλειας και προστασία κρυπτογράφησης.

Η Gerobo είναι στη διάθεσή των αρμοδίων ώστε να προβεί σε δωρεάν προβαθμονόμιση και προσφορά ρομποτικών συστημάτων καθαρισμού για τα ξενοδοχεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.