Αρχική FedHATTA FedHATTA: Γνωριμία με την Λουογιάνγκ: μια πόλη – ζωντανό μουσείο

FedHATTA: Γνωριμία με την Λουογιάνγκ: μια πόλη – ζωντανό μουσείο

Celestyal Cruises

Συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας FedHATTA πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου κ. Λύσανδρου Τσιλίδη και αντιπροσωπείας του Πολιτιστικού και Οικονομικού Οργανισμού Προώθησης της Λουογιάνγκ. Την συνάντηση οργάνωσε και συντόνισε ο Θεόδωρος Σωτηρίδης (Bloom Group).
Ο πρόεδρος κ. Λύσανδρος Τσιλίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο για την κατάσταση της τουριστικής κίνησης στην κινεζική πόλη, αλλά και να ενημερωθεί για τον ιστορικό αυτό προορισμό.
Πρόκειται κυριολεκτικά για μια πόλη – ζωντανό μουσείο, καθώς τα ιστορικά της δεδομένα είναι τουλάχιστον 5.000 χρόνων και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτισμού, παράδοσης, αρχιτεκτονικής, εθίμων τα οποία συμβιώνουν αρμονικά με την σύγχρονη ροή. Όντας μια από τις στάσεις του δρόμου του μεταξιού, η πόλη έχει βουδδιστικά μνημεία, ναούς, και με εμφανή τρόπο προωθεί τις παραδοσιακές της πρακτικές, όπως η τελετή του τσαγιού, τα κινεζικά υφάσματα και ρούχα και το παραδοσιακό κινέζικο θέατρο.
Κατά τα άλλα, οι δύο πλευρές συνομίλησαν για τους τρόπους διάνοιξης τουριστικών σχέσεων, στην, αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τουριστική περίοδο για την Κίνα.
Όπως δήλωσε ο κ Λύσανδρος Τσιλίδης:
«Σημείο αναφοράς, το αυξημένο ενδιαφέρον των Κινέζων ταξιδιωτών για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, κάτι το οποίο αφουγκραζόμαστε και κατανοούμε πλήρως, καθώς ιδιαίτερα αυτή η χώρα περιορίστηκε ταξιδιωτικά στο έπακρο. Η αντιπροσωπεία που φιλοξενήσαμε στα γραφεία μας, μας γνώρισε έναν όμορφο και πολύ ενδιαφέροντα προορισμό, ο οποίος είμαστε βέβαιοι ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον των Ελλήνων, γιατί συγκεντρώνει όλα όσα γνωρίζουμε για την κινεζική κουλτούρα. Είμαστε πλέον σε ένα κομβικό σημείο, όπου μπορούμε να σχεδιάζουμε τόσο τον εισερχόμενο όσο και τον εξερχόμενο τουρισμό μας με προσεκτικά και ακριβή βήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.