Αρχική Δήμοι Η ΕΤΑΔ παραχώρησε το ακίνητο της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου για τη στέγαση...

Η ΕΤΑΔ παραχώρησε το ακίνητο της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου και την κάλυψη των αναγκών του Δήμου

Υπεγράφη την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Θάσου από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο, τον Δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη και την Ειρηνοδίκη του Ειρηνοδικείου Θάσου, Χριστίνα Καρακώστα, η σύμβαση παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος του πρώην κτηρίου της Δ.Ο.Y Θάσου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Δήμο Θάσου.

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γεώργιου Γραμμένου, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την τοπική κοινωνία Θάσου και αφορά στο μείζον ζήτημα της στέγασης του Ειρηνοδικείου της πόλης. Την ίδια στιγμή ο Δήμος Θάσου θα καλύψει και δικές του ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του, αξιοποιώντας το κτήριο προς όφελος των δημοτών. 

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτης Μπαλωμένος σημείωσε:

«Σήμερα παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία της Θάσου ένα δημόσιο ακίνητο που πρόκειται να αξιοποιηθεί προς όφελος του νησιού και των δημοτών της Θάσου. Χαιρόμαστε δε ιδιαίτερα καθώς σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Δήμο Θάσου καταλήξαμε σε μία λύση αποτελεσματική και βιώσιμη για τις ανάγκες της Δικαιοσύνης, επιλύοντας ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είχε να κάνει με τη στέγαση του Ειρηνοδικείου, ταλαιπωρώντας για πολλά χρόνια τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την άοκνη προσπάθεια που γνωρίζω πως έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια ώστε να επιτευχθεί η συγκεκριμένη λύση και βεβαίως τον Δήμαρχο κ. Κυριακίδη για την εποικοδομητική του συνεργασία. Στόχος της ΕΤΑΔ είναι μέσα από την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της να συμβάλλει μεταξύ άλλων -όπου αυτό είναι πρόσφορο και εφικτό- στην κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια, ώστε να ξαναδώσουμε πνοή σε ακίνητα μας σε όλη την χώρα, επιλύοντας στεγαστικά προβλήματα των εκάστοτε τοπικών κοινωνιών».

Το ακίνητο βρίσκεται στο Λιμένα Θάσου εντός του Ο.Τ.171 σε οικόπεδο εμβαδού 1.003 τ.μ. και αφορά σε. μετά διώροφου κτίσματος με υπόγειο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 735,19 τ.μ. και κάλυψης 398,00 τ.μ. Το κτήριο κατασκευάστηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου και είναι αναλόγως διαμορφωμένο. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για δέκα (10) χρόνια.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.