Αρχική Δήμοι Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βερολίνου I.T.B.: έντονη ζήτηση για τις προτάσεις εναλλακτικού...

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βερολίνου I.T.B.: έντονη ζήτηση για τις προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Νέες προτάσεις  εναλλακτικού και ειδικού τουρισμού παρουσίασε η επιχειρηματική αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη στη διεθνή τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β., η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Messe Berlin (7 – 9.3.23), συγκεντρώνοντας χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της έκθεσης η Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη, Μαρία Πάππα, συνοδευόμενη από ιδιώτες – εκπρόσωπους τουριστικών γραφείων, τοπικών καταλυμάτων, κλπ., πραγματοποίησε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με Γερμανούς και άλλους κλαδικούς επαγγελματίες, έχοντας επικεντρωθεί στην εν γένει προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού. Μία από αυτές αφορά την αλληλεπίδραση του επισκέπτη με σπουδαία πολιτιστικά μνημεία και τη συμμετοχή του σε εκθεσιακά / προσκυνηματικά δρώμενα, σεμινάρια πολιτισμού, παραστάσεις και εργαστήρια. Η πρόταση, η οποία εντάσσεται σΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, έτυχε θερμής υποδοχής καταρχάς από τον product manager του ιστορικού γραφείου πολιτιστικού τουρισμού Studiosus, ο οποίος αναμένεται να επιθεωρήσει τοπικά καταλύματα την Άνοιξη, ώστε να ενισχύσει υφιστάμενες συνεργασίες και να εξετάσει ενδεχόμενο έναρξης νέων.

Σημαντική θέση στην προτίμηση των Γερμανών κατέχει το trekking, το οποίο φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη γερμανική τουριστική αγορά. Μετά τους Wikinger από το Haagen, το γραφείο Reiselounge Europa από το Dulmen προσθέτει τον Αριστοτελικό Περίπατο στο web κατάλογό του. Δεν ήταν λίγα τα ελληνικά γραφεία που αναζητούσαν hike & bike friendly τοπικά ξενοδοχεία, προκειμένου να ενδυναμώσουν το προϊόν τους και να ανταποκριθούν στη γερμανική ζήτηση. Σε αυτήν την περίπτωση η ετοιμότητα της Ανατολικής Χαλκιδικής, αναφορικά με το προσφερόμενο προϊόν, αλλά και το ετοιμοπαράδοτο πακέτο των ιδιωτών διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο ως προς την έκβαση των συνομιλιών. Στο πεδίο του σχολικού περιπατητικού τουρισμού επικαιροποιήθηκε το ενδιαφέρον των Γάλλων και των Σικελών για τις σχολικές ανταλλαγές, ενώ δόθηκε έμφαση στο πρόγραμμα με τίτλο «Μικροί Αριστοτελικοί Περιπατητές».

Σημεία έντονου επαγγελματικού ενδιαφέροντος αποτέλεσαν οι άξονες του αγροτουρισμού και του χειμερινού τουρισμού. Παραδοσιακά γερμανικά γραφεία, προερχόμενα από μικρές πόλεις της χώρας, αναζήτησαν το χρυσο-βραβευμένο πρόγραμμα (των tourism awards 2016) με τίτλο «Αγροτουρισμός», το οποίο αποτελεί βιωματική περιήγηση ανάμεσα σε σημαντικά μνημεία πολιτισμού και αγροτουριστικά σημεία ενδιαφέροντος.

➡️ Στο Βερολίνο παρουσιάσθηκαν και ιδέες διοργάνωσης γάμων, δεδομένης της ετοιμοπαράδοτης τοπικής πρότασης Weddings & Honeymoon. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η πιλοτική διοργάνωση γάμου στα Δρένια της Αμμουλιανής, με τίτλο «Πες το ΝΑΙ στη σκιά του Άθωνα», προκειμένου να δημιουργηθεί η βάση, που θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό προσέλκυσης Γερμανών wedding planners.

➡️ Στις συναντήσεις με εκπροσώπους Τύπου και travel bloggers η Ανατολική Χαλκιδική προβλήθηκε ως πολιτιστικός προορισμός διακοπών με αναφορές στο γενέθλιο τόπο του Αριστοτέλη, στη γειτνίασή της με τον Άθωνα αλλά και στους πολιτιστικούς / προσκυνηματικούς της χώρους.

➡️ Τέλος, καθοριστικής σημασίας για τη θεματική επέκταση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση του πεδινού και ορεινού όγκου κρίνεται η επικείμενη συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με τον τουριστικό οργανισμό Attika Reisen, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό tour operator της Γερμανίας με ειδίκευση στην Ελλάδα. Η συνεργασία αφορά την προώθηση του τοπικού οινοτουριστικού πακέτου διακοπών στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβγέργης με την οποία ο Δήμος Αριστοτέλη έχει δικτυωθεί οινικά.

«Μια πολυσχιδής, δεμένη και επαγγελματικά στοχευμένη προετοιμασία, η οποία δημιούργησε τα προϊόντα, τις συνεργασίες και τα πακέτα αποδεικνύει τη δύναμή της σε κάθε επαγγελματική ευκαιρία», λέει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος επένδυσε σημαντικά στη δύναμη της συνέργειας μεταξύ αυτοδιοίκησης και ιδιωτών. «Ο προορισμός επαναπροσδιορίζεται, αποκτά τη σφραγίδα του βιώσιμου τουρισμού και αυτό αποτελεί ισχυρό και προσοδοφόρο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Ήδη δρέπουμε τους πρώτους καρπούς μιας μεθοδικής δουλειάς των προηγούμενων ετών και συνεχίζουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.