Αρχική General ΡΕΚΟΡ ΚΕΡΔΩΝ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SINGAPORE AIRLINES ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΗΣ...

ΡΕΚΟΡ ΚΕΡΔΩΝ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SINGAPORE AIRLINES ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

  • Τα υψηλότερα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη, καθώς και τα υψηλότερα λειτουργικά και καθαρά κέρδη εννεαμήνου
  • Ρεκόρ πληρότητας επιβατών για τον Όμιλο Singapore Airlines λόγω της ισχυρής ζήτησης σε όλο του το δίκτυο
  • Ισχυρή δυναμική των πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο
  • Η ασθενέστερη παγκόσμια ζήτηση και η αυξημένη χωρητικότητα επιβαρύνουν τον τομέα των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών

Σύμφωνα με τον Όμιλο Singapore Airlines, η ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια συνεχίστηκε και το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022/23, συμβοηθούμενη από τη δυναμική που ξεκίνησε μετά τη χαλάρωση των συνοριακών περιορισμών της Σιγκαπούρης τον Απρίλιο του 2022.

Το Δεκέμβριο του 2022, η επιβατική κίνηση του Ομίλου έφθασε το 80% των επιπέδων πριν από την πανδημία του Covid-19, υψηλότερα από το μέσο όρο του 51%2 για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Το τρίτο τρίμηνο, η Singapore Airlines και η Scoot μετέφεραν 7,4 εκατομμύρια επιβάτες, 17% πάνω από το δεύτερο τρίμηνο. Κατά το εννεάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, ο Όμιλος μετέφερε 18,8 εκατομμύρια επιβάτες, εννιά φορές περισσότερους από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα. Οι συντελεστές πληρότητας επιβατών για τον Όμιλο βελτιώθηκαν κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 87,4%, το υψηλότερο ποσοστό για κάθε τρίμηνο, λόγω των συντελεστών πληρότητας ρεκόρ τόσο για την Singapore Airlines (87,3%) όσο και για τη Scoot (87,8%).

Οι επιδόσεις του τομέα φορτίου υποχώρησαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο λόγω της εξασθένησης της ζήτησης, καθώς και της αύξησης της χωρητικότητας του θαλάμου, καθώς περισσότερα επιβατικά αεροσκάφη επέστρεψαν σε υπηρεσία παγκοσμίως.

Τα έσοδα του ομίλου για το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 358 εκατ. δολάρια (+8,0%) σε τριμηνιαία βάση και ανήλθαν σε 4.846 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για ρεκόρ τριμηνιαίων εσόδων για τον Όμιλο. Τα έσοδα από τις πτήσεις επιβατών αυξήθηκαν κατά 463 εκατ. δολάρια (+14,0%) και διαμορφώθηκαν σε 3.767 εκατ. δολάρια, καθώς η κίνηση αυξήθηκε κατά 12,2% για το τρίμηνο, ξεπερνώντας την αύξηση της χωρητικότητας κατά 11,1%. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο επιβατοχιλιόμετρο (RASK) ανήλθαν στα 10,6 σεντς, το υψηλότερο τριμηνιαίο RASK στην ιστορία του Ομίλου.

Ο Όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους 755 εκατ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 77 εκατ. δολάρια (+11,4%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη της Singapore Airlines ήταν κατά 48 εκατ. δολάρια (-7,0%) χαμηλότερα σε σχέση με το τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 636 εκατ. δολάρια. Η Scoot πέτυχε ρεκόρ τριμηνιαίων λειτουργικών κερδών ύψους 135 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 123 εκατ. δολάρια ή 11 και πλέον φορές σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα λειτουργικά έσοδα του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους εκτινάχθηκαν στο ρεκόρ των 592 εκατ. δολαρίων (+145 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας αισθητά την αύξηση των λειτουργικών δαπανών (-22 εκατ. δολάρια).      

Το τέταρτο τρίμηνο η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια προβλέπεται ισχυρή, λαμβάνοντας υπόψη και την ανάκαμψη στην Ανατολική Ασία, καθώς χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Οι προβλέψεις παραμένουν σταθερά ισχυρές σε όλες τις αγορές τόσο για τα ταξίδια αναψυχής όσο και για τα επαγγελματικά ταξίδια, καθώς και για όλες τις κατηγορίες καμπίνας.

Πέρα από το εποχικά ασθενέστερο τέταρτο τρίμηνο, η ζήτηση για εμπορευματικές αερομεταφορές αναμένεται να παρουσιάσει δυσμενείς τάσεις. Αυτό οφείλεται στους μακροοικονομικούς προβληματισμούς και στην επιβράδυνση των νέων παραγγελιών, καθώς οι εισαγωγείς περιορίζουν τα επίπεδα αποθεμάτων. Η αύξηση της χωρητικότητας bellyhold cargo θα αυξήσει επίσης την πίεση στις αποδόσεις των εμπορευματικών μεταφορών.

Η αεροπορική βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει γεωπολιτικές προκλήσεις, επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, υψηλό πληθωρισμό κόστους και αυξημένες τιμές καυσίμων. Ο ανταγωνισμός είναι πιθανό να ενταθεί καθώς οι αεροπορικές εταιρείες διοχετεύουν μεγαλύτερη χωρητικότητα σε διεθνή δρομολόγια.

“Η εύρωστη οικονομική θέση του Ομίλου Singapore Airlines, η δέσμευσή του να προσφέρει στους πελάτες του τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και η αυξημένη ευελιξία και ανθεκτικότητά του που προέκυψε από την πανδημία Covid-19, θα του επιτρέψουν να διατηρήσει την ηγετική του θέση στον κλάδο” αναφέρει ο Τάκης Δημητρίου, Επικεφαλής της Asian Aviation, GSA της Singapore Airlines και Scoot για Ελλάδα και Κύπρο.  “Οι ισχυρές επιδόσεις τόσο της Singapore Airlines όσο και της Scoot αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας της στρατηγικής χαρτοφυλακίου του Ομίλου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.