Αρχική Διεθνή Ολ. Αναστασοπούλου: Η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχείου, συνέβαλε στην...

Ολ. Αναστασοπούλου: Η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχείου, συνέβαλε στην ενίσχυση των σχέσεων της Αυστραλίας με την Ελλάδα

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου έδωσε συνέντευξη στον Μπάμπη Πετράκη για την εκπομπή «Ελλάδα στην Καρδιά μας» για το Star όπου μίλησε μεταξύ άλλων για (α) την επικείμενη επανασύσταση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστραλία, (β) τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Τουρισμού για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας, της αυθεντικότητας, της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος, (γ) τη μεγάλη έμφαση που δίνει η Πολιτεία στην διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος με την υπέρβαση του κλασικού μοντέλου «θάλασσα και ήλιος», καθώς και (ε) στην προώθηση του θεματικού τουρισμού όπως o συνεδριακός (MICE), o θαλάσσιος, o ορεινός, o καταδυτικός, ο αναρριχητικός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, κ.ά.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι διότι επί της θητείας μας καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια για την επανασύσταση του Γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστραλία σε συνεργασία με το γραφείο του Πρωθυπουργού και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Στέλιο Κουτνατζή, καθώς και τη σημαντική συμβολή του Πρόεδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Bill Papastergiadis με την παραχώρηση του κατάλληλου χώρου στον ΕΟΤ, στο 15ωροφο κτίριο στο κέντρο της Μελβούρνης όπου στεγάζονται ελληνικές υπηρεσίες, σχολεία κτλ.», ανέφερε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα, η οποία εδράζεται σε ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς. Η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχείου, συνέβαλε στη διαμόρφωση, διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Αυστραλίας με την Ελλάδα», σημείωσε η κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.