Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 4ο Idea Platform του CapsuleT – Οι αιτήσεις άνοιξαν!

4ο Idea Platform του CapsuleT – Οι αιτήσεις άνοιξαν!

Θέλεις να δεις την ιδέα σου για τον τουρισμό να ανθίζει και να μετατρέπεται σε σύγχρονη startup τεχνολογίας με τη στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος; Αν η απάντηση είναι θετική, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή από σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στον 4ο νεανικό Διαγωνισμό Ιδεών “Idea Platform” του CapsuleT Travel and Hospitality Accelerator, του μοναδικού επιταχυντή στην Ελλάδα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ουσιαστική ενίσχυση τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

Η εξειδικευμένη κατεύθυνση και η υποστήριξη που θα λάβει η ομάδα σου από τους μέντορες και τους ομιλητές του διαγωνιστικού προγράμματος – όλοι τους έμπειροι επαγγελματίες του κλάδου – θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να μετατρέψεις την ιδέα σου σε μία καινούργια, καινοτόμα, επιχειρηματική πρόταση!

Ο CapsuleT αναζητά νέους και νέες

Πιο συγκεκριμένα, ο CapsuleT αναζητά για το 4ο Idea Platform νέους και νέες, οι οποίοι έχουν καινοτόμες ιδέες που  μπορούν να λύσουν πρακτικά, πραγματικά, προβλήματα στον τουρισμό μέσω της χρήσης τεχνολογίας.

Ο επιταχυντής πάντα με γνώμονα την προώθηση της καινοτομίας και την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος προσκαλεί τις ομάδες να διεκδικήσουν μια θέση στο διαγωνιστικό πρόγραμμα και – εφόσον επιλεγούν – να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά με τη βοήθεια ειδικών του κλάδου πάνω στην ιδέα τους. Το 12ημερο διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι γεμάτο από workshops, mentoring sessions και ομιλίες από ειδικούς του κλάδου, όπως αναγνωρισμένοι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και στελέχη μεγάλων οργανισμών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, έχοντας απώτερο σκοπό να καθοδηγήσουν τις νεοσύστατες ομάδες, να στηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξή της ιδέας τους αλλά και τη μετατροπή της σε μία νεοφυή επιχείρηση.


Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Το Idea Platform απευθύνεται σε νέους/νέες φοιτητές/φοιτήτριες, αποφοίτους, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές/φοιτήτριες των σχολών της χώρας, νέα άνεργα στελέχη, καθώς και νέες επιχειρήσεις σε πολύ πρώιμο στάδιο δραστηριοποίησης με τεχνολογικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο. Σκοπός για τις συμμετέχουσες ομάδες είναι να υποβάλουν επιχειρηματικές προτάσεις που δύνανται να λύσουν πρακτικά προβλήματα που εντοπίζονται στον τουρισμό, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας και να εστιάζουν στις κατηγορίες/τομείς του διαγωνισμού.

Η ομάδα του επιταχυντή αναζητά ιδέες που μπορούν να εξελιχθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με θετικό αντίκτυπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ενώ σε περίπτωση που το επιθυμούν οι 3 νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την δυνατότητα να προκριθούν απευθείας στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιλέξιμοι υποψήφιοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα από τις 3 Απριλίου 2023 έως και τις 3 Μαΐου 2023, θα πρέπει να είναι:

  • ομάδες (τουλάχιστον 2 άτομα) με μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα για τον τουριστικό τομέα, η οποία προϋποθέτει τη χρήση τεχνολογίας για να εφαρμοστεί.
  • τα μέλη των ομάδων πρέπει να είναι 18 έως 35 ετών, απόφοιτοι ή μεταπτυχιακοί φοιτητές σχολών σχετικών με τομείς, όπως οι Θετικές Επιστήμες, Μηχανική και Μηχανολογία, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Τουριστικό Μάνατζμεντ και ούτω καθεξής.
  • οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή να είναι κάτοικοι Ελλάδας.
  • οι υποψήφιες ομάδες δε θα πρέπει να έχουν λάβει οποιαδήποτε άλλη χρηματοδότηση, πλην μόνο ενός πρώτου γύρου χρηματοδότησης/ή από φίλους και οικογένεια (που δεν υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ)
  • στην περίπτωση που έχουν προχωρήσει ήδη σε ίδρυση εταιρείας, το διάστημα ίδρυσης θα πρέπει να είναι λιγότερο από 6 μήνες από την ημερομηνία αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Οι ομάδες συμμετέχουν με ιδέες για εφαρμογές σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι σχετικές με τους στόχους και τη θεματική ενότητα του Idea Platform, ήτοι: εφαρμογές και λύσεις, όπως:

α) για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης (hotel management, revenue management, channel management, HR management, guest products & services, operation tools κ.τ.λ.),
β) για τουριστικές μεταφορές (Distribution & Transfers)
γ) για μηχανές αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων (booking engines & ΟΤΑ)
δ) για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις (advanced booking engines, virtual/digital tours, experience management κ.α.)
ε) προϊόντα και λύσεις για αερολιμένες, θαλάσσιο τουρισμό-μαρίνες (διαχείριση σκαφών/ταξιδιωτών, διαχείριση/έλεγχος ποιότητας, κρατήσεων κ.α.)
στ) εφαρμογές και λύσεις αειφορίας (sustainability solutions), όπως εφαρμογές και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, food waste, ανακύκλωση υλικών κ.ά. (ενδεικτικά εφαρμογές – λύσεις ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών εγκαταστάσεων, μουσείων αλλά και νησιών, χωριών, περιοχών με ιδιαίτερη τουριστική συγκέντρωση κ.τ.λ.),.
ζ) εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών (όπως μέτρηση και αξιολόγηση υπηρεσιών, κοινωνικών δικτύων, διαφήμισης κ.τ.λ.).
η) προϊόντα/υπηρεσίες και εφαρμογές για τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, όπως λύσεις fintech (payments/billings/pricing engines), διαχείριση μεγάλων δεδομένων (big data analytics), cloud services, AI solutions, Augmented/Virtual Reality solutions κ.ά.

Δομή του προγράμματος

To 4ο Idea Platform θα έχει συνολική διάρκεια 12 ημερών και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 3 Απριλίου 2023 έως και 3 Μαΐου 2023, όπου θα λάβει χώρα και η Τελετή Λήξης & Απονομής Βραβείων. 

Το Idea Platform θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops), ομιλίες και συμβουλευτική καθοδήγηση (υλοποίηση προγράμματος μεσημεριανές/απογευματινές ώρες). Σημειώνεται, πως στο διάστημα των 12 ημερών συμπεριλαμβάνονται τόσο η προπαρασκευαστική περίοδος όσο και το διαγωνιστικό μέρος. Για την επιτυχή ολοκλήρωση και δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων στην Τελετή Λήξης (διαγωνιστικό μέρος-παρουσιάσεις) στις 3 Μαΐου 2023 απαιτείται η παρακολούθηση και συμμετοχή τουλάχιστον 1 μέλους της ομάδας, καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το 4ο Idea Platform του CapsuleT ξεκινά την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Για να δηλώσεις συμμετοχή, κάνε κλικ εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/IdeaPlatform4

Προτού κάνεις την αίτηση, παρακαλούμε όπως διαβάσεις προσεκτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους/προϋποθέσεις του προγράμματος και προετοιμάσεις όλο το απαραίτητο περιεχόμενο προκειμένου να το συμπεριλάβεις στην αίτησή σου (στοιχεία, βιογραφικά σημειώματα των μελών της ομάδας, συνοπτική παρουσίαση της κεντρικής ιδέας).

Επισημαίνεται πως η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται στην ελληνική γλώσσα. Το πρόγραμμα υλοποιείται, επίσης, στην ελληνική γλώσσα με συχνή χρήση αγγλικής ορολογίας.

Σημαντική σημείωση: Οι υποβληθείσες αιτήσεις των ομάδων θα αξιολογούνται από την Οργανωτική Επιτροπή του επιταχυντή καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου αιτήσεων (20/2 – 20/3) και όσες εξ’ αυτών πληρούν τα κριτήρια, θα κατοχυρώνουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιες ομάδες καλούνται, όπως δηλώσουν συμμετοχή όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να διασφαλίσουν έγκαιρα τη θέση τους στο πρόγραμμα. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.