Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το «Ελληνικό Πρωινό» υπέγραψε Τοπικό Σύμφωνο Πρότυπου Πρωινού με τη Χίο,...

Το «Ελληνικό Πρωινό» υπέγραψε Τοπικό Σύμφωνο Πρότυπου Πρωινού με τη Χίο, την Κάρπαθο και την Κάσο

Το «Ελληνικό Πρωινό» έφερε μυρωδιές και γεύσεις από το Αιγαίο στη HORECA 2023 τιμώντας τη Χίο, την Κάρπαθο και την Κάσο, νησιά με μεγάλη ιστορία, φυσική ομορφιά, πλούσια γαστρονομική παράδοση και τοπική παραγωγή, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο Πρόγραμμα.

Με θέμα «Μυρωδιές και γεύσεις Αιγαίου. Ένα γευστικό ταξίδι από τη Χίο, στην Κάρπαθο και την Κάσο» ξεδιπλώθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού η πλούσια γαστρονομική παράδοση των νησιών, μέσω παρουσιάσεων τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, κερασμάτων, video προβολής και ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού που επισκέφθηκε την έκθεση.

Στο πλαίσιο της υπογραφής των Τοπικών Συμφώνων με τους εκπροσώπους των νησιών, ο Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, επικεφαλής του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» κ. Άρης Σουλούνιας, αφού τους καλωσόρισε στην οικογένεια του Ελληνικού Πρωινού, ανέφερε ότι τα νέα Τοπικά Πρότυπα, που προέκυψαν μετά από τετράμηνη συνεργασία για την καταγραφή των σχετικών γαστρονομικών χαρτοφυλακίων, αποτελούν τον πρεσβευτή της μοναδικότητας της τοπικής τους γαστρονομίας ενώ, με την υπογραφή των νέων Συμφώνων το Ελληνικό Πρωινό περνά στη επόμενη μέρα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «περνάμε σε μία νέα περίοδο εξωστρέφειας για το Πρόγραμμα. Στοχεύουμε να εκσυγχρονίσουμε την ταυτότητα και την εικόνα του ώστε να γίνει ένα δελεαστικό «προϊόν – εμπειρία» για την τουριστική αγορά με στόχο να προσδώσει υπεραξία στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων ξενοδόχων.

Τα τοπικά σύμφωνα υπέγραψαν για την Χίο, η κυρία Αντιγόνη Μαϊστράλη, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, για την Κάρπαθο ο κύριος Μανώλης Παραγυιός, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και για την Κάσο η κυρία Μαρία Τσακίρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με το πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ προσκαλεί σε μία βιωματική εμπειρία, σε ένα γευστικό ταξίδι που συνδυάζει τη φύση, την παράδοση και την ιστορία αναδεικνύοντας και στηρίζοντας παράλληλα τον Έλληνα παραγωγό, τον ξενοδόχο και την τοπική επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στη βιώσιμη και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας του τουρισμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.