Αρχική Βραβεία Στο Isla Brown Corinthia και στο αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects απονεμήθηκε το...

Στο Isla Brown Corinthia και στο αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο IDA 2022 Architecture/Hotels & Resorts Design

Isla Brown Corinthia Hotel Greece, designed by Elastic Architects, photographed by © Pygmalion Karatzas.

Το χρυσό βραβείο, International Design Award (IDA) 2022, από τις πιο σημαντικές διακρίσεις παγκοσμίως στον χώρο της αρχιτεκτονικής, του Interior Design, Product, Graphic και Fashion Design απονεμήθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Εlastic Architects και το ξενοδοχείο Ιsla Brown Corinthia του ομίλου Βrown Hotels, στην κατηγορία Architecture/Hotels & Resorts Design.

Isla Brown Corinthia Hotel Greece, designed by Elastic Architects, photographed by © Pygmalion Karatzas.

Η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα Εlastic Architects επανασχεδίασε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Χανικιάν» της δεκαετίας του ’70 δημιουργώντας μία νέα αρχιτεκτονική ταυτότητα που ενσωματώνει στοιχεία του μύθου και της τοπογραφίας του βόρειου Κορινθιακού. ‘Ετσι, το παλαιό, άκαμπτο κτίριο μετατράπηκε σε ένα νέο οργανικό σχήμα εμπνευσμένο από τους γεωλογικούς σχηματισμούς κάτω από το φυσικό φώς, που μιμείται την ρευστότητα της λάβας καθώς γειτνιάζει με το ηφαίστειο «Σουσάκι».

 

 

 

 

Διαδοχικές καμπύλες επιφάνειες στις όψεις του κτιρίου αντλούν έμπνευση από το λευκό βότσαλο και προσδίδουν μία δυναμική μορφή και μία γλυπτικότητα που δείχνει να μεταβάλλεται ανάλογα με την οπτική γωνία του επισκέπτη δημιουργώντας την αίσθηση της κίνησης. Δινόντας έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία και στο χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με δημιουργικότητα και καινοτομία που εμπεριέχει σε ισόρροπες αναλογίες λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ιδιαίτερη αισθητική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.