Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Βασίλης Κικίλιας: «Οι δύο πιλότοι για πάντα στη ψυχή μας και στην...

Βασίλης Κικίλιας: «Οι δύο πιλότοι για πάντα στη ψυχή μας και στην καρδιά μας»

«Υπάρχουν επαγγέλματα- οι Έλληνες αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι πιλότοι μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις- οι άνθρωποι αυτοί που είναι στη γραμμή του καθήκοντος και κινδυνεύουν κάθε μέρα, και οι οποίοι έχουν μία ιδιαιτερότητα τεράστια και ένα ψυχισμό διαφορετικό. Εμείς όλοι γυρίζουμε σπίτι μας το βράδυ. Αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν στη δουλειά τους το πρωί και δεν είναι σίγουρο αν θα επιστρέψουν» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, αναφερόμενος στην απώλεια των δύο πιλότων. 

Τόνισε, επίσης, ότι όταν αυτό συμβαίνει προς χάριν της πατρίδας, είναι μεγάλος θρήνος για όλους τους Έλληνες και οι άνθρωποι αυτοί θα είναι  πάντα στη ψυχή μας και στην καρδιά μας. Όπως σημείωσε, τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπερβαίνουν όποιο κακό κλίμα υπάρχει στην πολιτική σκηνή και «στα σημαντικά και στα σοβαρά οι πολιτικοί θα πρέπει να είμαστε εκεί, για τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και την κοινωνία». 

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Τουρκία αλλάζει ανά περιόδους ρητορική και τακτική, αλλά η στρατηγική παραμένει η ίδια και η απειλή υπάρχει πάντα, επομένως είναι αναγκαία η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας ως «όπλο» ειρήνης και όχι πολέμου. Άρα, αυτοί οι οποίοι κάνουν κριτική για τις προμήθειες, τα εξοπλιστικά και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρέπει να σκεφτούν δύο ή τρεις φορές τι σημαίνει “προασπίζω την ειρήνη και την ασφάλεια”» είπε χαρακτηριστικά.  

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των επικείμενων εκλογών και το κατά πόσο θα επηρεαστεί ο τουρισμός, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι αυτός ο προβληματισμός θα υπήρχε αν οι ταξιδιωτικές ροές έρχονταν «αυτόματα» μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακριβώς, όμως, επειδή υπάρχει στρατηγική και η επέκταση της τουριστικής περιόδου έχει γίνει πράξη, η σεζόν θα έχει ξεκινήσει σε όποιο χρόνο και αν πραγματοποιηθεί η εκλογική αναμέτρηση. «Πλέον δύο με τρεις μήνες έχουμε λίγους τουρίστες και 9 – 10 μήνες το χρόνο έχουμε πολλούς. Στις 10 Μαρτίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, ενώ η κρουαζιέρα δεν πρόλαβε να σταματήσει και ξεκινά πάλι» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο Τουρισμός- που φέτος έφερε υπερπολλαπλάσια έσοδα από τα αναμενόμενα- αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας, συμβάλλει καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ τα έσοδα από τους ταξιδιώτες πηγαίνουν αδιαμεσολάβητα στη μέση ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση, στον πρωτογενή τομέα, στον κατασκευαστικό κλάδο και στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πολιτική επικαιρότητα και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνουν οι τόνοι σε προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια πολιτική τακτικισμού, η οποία, όμως, δεν οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα. «Αυτή τακτική συσκοτίζει και στην πραγματικότητα δεν αφήνει την ελληνική Δικαιοσύνη- που είναι ένας πυλώνας δημοκρατίας ξεχωριστός από την εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική- να δώσει πραγματικά λύση με τη διερεύνηση του θέματος» είπε ο Υπουργός Τουρισμού, ενώ τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών θα είναι ποιος μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.