Αρχική Αθλητικός Τουρισμός Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου προσφέρει το δωρεάν Πρόγραμμα Πεζοπορίας και Δραστηριοτήτων στη...

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου προσφέρει το δωρεάν Πρόγραμμα Πεζοπορίας και Δραστηριοτήτων στη Φύση

Με δωρεάν δραστηριότητες και περπάτημα στην φύση ξεκινούμε τον πρώτο μήνα του έτους χάρη στο Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου. Στο «τιμόνι» έμπειροι ξεναγοί μας οδηγούν στην πολύχρωμη κυπριακή φύση, στην καρδιά χρωματιστών χωριών, σε λόφους με εξαιρετική θέα και παρθένα δάση.

 

 

 

 

Η επόμενη εξόρμηση στην αγκαλιά της Κυπριακής φύσης είναι για τις 21/1 στο χωριό Λουβαράς (επαρχία Λεμεσού) και στο μονοπάτι «Κακομάλλης» που αποζημιώνει με την υπέροχη θέα που προσφέρει.

Στις 29/1/2023 προσφέρεται ξενάγηση στο Καλό Χωριό Ορεινής (επαρχία Λευκωσίας) και πεζοπορία στο μονοπάτι «Πικρόβρυση της Μερίκας» με τη μοναδική γεωλογία (μικρή δυσκολία).

Στις 52/2023 προγραμματίζεται ξενάγηση και πεζοπορία στο μονοπάτι «Κούρδαλι – Λημέρια» με περιήγηση στα ιστορικά λημέρια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ (απαιτητική πεζοπορία).

Πληροφορίες αναλυτικές για κάθε διαδρομή και κράτηση θέσεων ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο:  https://heartlandoflegends.com/drastiriotites/

Σε ρυθμό προετοιμασίας …Καρναβαλιού η Λεμεσός!

Δυναμικά επανέρχεται το χρονικό διάστημα 16/2 (Τσικνοπέμπτη) – 26/2/23 (Κυριακή της Αποκριάς) το Καρναβάλι Λεμεσού που έχει πλέον ενσωματωθεί στην κουλτούρα του Κύπρου, καθώς είναι το δημοφιλέστερο καρναβάλι στην Κύπρο και προσελκύει επισκέπτες από την Κύπρο και πολλές άλλες χώρες.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες σε ένα δεκαήμερο, γεμάτο εκδηλώσεις, κέφι, χορό και διασκέδαση, όπως μόνο η Λεμεσός προσφέρει δυναμικά εδώ και δεκαετίες στους χιλιάδες συμμετέχοντες.

Το Λεμεσιανό καρναβάλι ξεκινά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Περισσότερα στο www.limassolmunicipal.com.cy

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο τρέχουμε στην Κύπρο!

Οι φίλοι του δρομικού κινήματος, θα βρουν πολλές αφορμές για να βρεθούν στην Κύπρο τον προσεχή Φεβρουάριο και Μάρτιο:

  • 2.23, Κυριακή – 5ο Mitsero Mine Run (επαρχία Λευκωσίας)

Διαδρομή Cross country που διασχίζει το πανέμορφο δάσος Μιτσερού, την περιοχή Αγίου Επιφανίου και το ορόσημο του αγώνα, το μεταλλείο «Κοκκινοπεζούλας» (γνωστό και ως «κόκκινη λίμνη»). Η διαδρομή συνεχίζεται προς το μετάλλιο Κοκκινόγιας παράλληλα με τον ποταμό Ροδανό και τις αιωνόβιες ελιές. Κατάληξη στο χωριό Μιτσερό. Πληροφορίες: www.misterorun.com  – τηλ. +357 99693069.

  • 3.23, Κυριακή – 24ος Logicom Cyprus Marathon

Υπέροχη θέα από την αφετηρία ως τον τερματισμό της Μαραθώνιας διαδρομής προσφέρει ο 24ος Logicom Cyprus Marathon, στην Πάφο! Εκκίνηση στην Πέτρα του Ρωμιού, τον Βράχο γέννησης της Θεάς Αφροδίτης και τερματισμός στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, μετά από μια διαδρομή, δίπλα στο κύμα της Μεσογείου. Καταμεσής της διαδρομής, πέρασμα από τα μικρά, παραδοσιακά, φιλόξενα χωριά της Πάφου, υπό την ενθάρρυνση και τις ιαχές των ντόπιων! Ο αγώνας είναι διαπιστευμένος κατά AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) με ξεκάθαρη σήμανση ανά χιλιόμετρο. Πληροφορίες στο τηλ. +35799436826 και το: www.logicomcyprusmarathon.com

  • 18-19.3.23 Σαββατοκύριακο – OΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού και μικρότερων αποστάσεων αγώνες

Πλήρως διαπιστευμένος κατά AIMS, o OΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού είναι μια επίπεδη διαδρομή κατά μήκος της μεσογειακής ακτής στην Λεμεσό. Από το κέντρο της πόλης, η διαδρομή ακολουθεί την ακτογραμμή, φτάνει στα ερείπια της αρχαίας πόλης – Βασιλείου της Αμαθούντας και επιστροφή στην πόλη. Πληροφορίες στο τηλ. +357 25880100    και το www.limassolmarathon.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.