Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – Η διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στο...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – Η διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στο μέλλον της Καλαμαριάς και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να περιμένει

Η ακτή της Καλαμαριάς, αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας ακτογραμμής του Θερμαϊκού κόλπου, εδώ και χρόνια, δέχεται το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης δεν έχει επικαιροποιηθεί για να συνομολογήσουμε τι ανάπτυξη θέλουμε, ενώ το Χωρικό Σχέδιο του Θερμαϊκού εξαιρεί από τους σχεδιασμούς των επομένων δεκαετιών σχεδόν ολόκληρη την περιοχή από το Καραμπουρνάκι μέχρι την Μίκρα. 

Η τοπική κοινωνία αιφνιδιάζεται κάθε φορά από αποφάσεις που παίρνονται με κλειστές διαδικασίες, μαθαίνοντας από τον Τύπο, προθέσεις (ή και αποφάσεις) πώλησης του Κυβερνείου, ανοικοδόμησης κατοικιών μέσα στη θάλασσα της μαρίνας της Αρετσούς, αλλαγής χρήσης και πώλησης της «Παναγίας», ανοικοδόμησης στο Καραμπουρνάκι. Τις τελευταίες ημέρες επιχειρούνται οικοδομικές εργασίες σε οικόπεδα της περιοχής, ενώ η δημοτική αρχή φαίνεται να παρακολουθεί χωρίς αντίδραση, άλλη μία φορά, άλλη μία επιχείρηση τετελεσμένων στις τελευταίες αδόμητες περιοχές. Έξι χρόνια μετά από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσαν τον Δήμο, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει εφαρμογή, ενώ από πέρυσι που αποφασίστηκε η εκ νέου προσφυγή για διευκρίνιση της απόφασης (!), δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από τον δήμαρχο, για ένα σχέδιο αντιμετώπισης του θέματος. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο καθυστερήσεων.  Η διαχείριση τόσο σοβαρών ζητημάτων που αφορούν στο μέλλον της Καλαμαριάς και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να περιμένει. Άμεσα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση 1688/2016 του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάκληση των οικοδομικών αδειών και να τεθεί σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τεκμηριωμένη εισήγηση από τον δήμαρχο, ένα πλαίσιο συντονισμένης δράσης και αναζήτησης λύσεων, για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την τσιμεντοποίηση του συνόλου της ακτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.