Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώνεται το 2023 το νέο glamping στη Βούλα και το πολυτελές resort...

Ολοκληρώνεται το 2023 το νέο glamping στη Βούλα και το πολυτελές resort στα Αστέρια Γλυφάδας

Τις πύλες τους αναμένεται να ανοίξουν το καλοκαίρι του 2023 το νέο glamping στη Βούλα καθώς και το πολυτελές resort στα Αστέρια Γλυφάδας (νέο One&Only Aesthesis), που φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας, μαζί με τα άλλα μεγάλα της έργα στην Πάρο. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality Γιώργος Χρυσικός, στο πλαίσιο της 23η Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας, υπογράμμισε ότι εντός του επόμενου έτους θα ολοκληρωθούν τρεις επενδύσεις, τα Αστέρια Γλυφάδας, το glamping στη Βούλα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάρο.

Με την επένδυση θα αναβιώσει ουσιαστικά η υφιστάμενη τουριστική κατασκήνωση του ΕΟΤ, με τελική κατάταξη της εγκατάστασης στην κατηγορία 5 αστέρων, μεταμορφώνοντάς της στη σύγχρονη μορφή του glamping (glam camping).

Στην αναδιαμόρφωση όλης της έκτασης προβλέπονται εκτός του κάμπινγκ και τα εξής: εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπος, χώρος διημέρευσης με βιβλιοθήκη, κατάστημα, κινηματογράφος, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα και ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με ταυτόχρονη πυκνή φύτευση και υπαίθρια καθιστικά προσφέροντας έτσι μία όαση αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Η επένδυση έχει μάλιστα υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικά για την μεγάλη επένδυση στα Αστέρια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Hospitality είπε ότι θα περιλαμβάνει 128 κλειδιά, αλλά μόνο για τα 12 θα χρειάζεται να πάρει ο πελάτης ασανσέρ. Σημείωσε ότι στη συνολική έκταση των 280 στρεμμάτων η δόμηση θα καλύπτει μόνο τα 25 στρέμματα, ενώ ξεκινάει το έργο φύτευσης 200.000 φυτών και δέντρων.

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 9,7 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 2,044 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την απόφαση, είναι η εταιρεία ΒΔ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

Η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και τους νικητές του διεθνούς, δημόσιου, ανοικτού διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης, που χωρίζεται σε 2 ζώνες, είχε ήδη υπογραφεί, τον Απρίλιο του 2019.

Συγκεκριμένα, την Ζώνη 1 του ακινήτου “κέρδισε” η ΒΔ Επενδυτική, θυγατρική της Ναυσικά Α.Ε. (η οποία ανήκει κατά 80% στην Grivalia και κατά 20% στον Όμιλο Παπαθεοχάρη).
Την Ζώνη 2 του ακινήτου “κέρδισε” ο Όμιλος Tanweer, ο οποίος σύμφωνα με το πλάνο θα κατασκευάσει και λειτουργήσει υπερσύγχρονο θερινό κινηματογράφο στην έκταση.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.