Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αυξημένη ετοιμότητα μηχανισμών και υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της...

Αυξημένη ετοιμότητα μηχανισμών και υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA”

Επιστολή προς όλους τους δήμους, τις περιφέρειες καθώς και τους υπεύθυνους φορείς εστάλει από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πιο συγκεκριμένα από το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα, σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία με την ονομασία “EVA”, που αναμένεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Δείτε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία με την ονομασία “EVA”, που αναμένεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής, με εκδήλωση κατά τόπους επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, καθώς και τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, είναι αναγκαία η συμβολή σας στον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των παραπάνω φαινομένων.

Έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τόσο την πρόληψη όσο και την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα, παρακαλείσθε να θέσετε σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να μεριμνήσετε αμέσως, ιδίως για τον καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων υδάτων από φερτά υλικά, καθώς και για την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων στις γειτονιές.

Παρακαλούνται επίσης οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις συστάσεις και οδηγίες της

Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μεριμνώντας για την λήψη μέτρων

αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα σε κάθε πολίτη και αξιοποιώντας τις συνέργειες του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Κεντρικού Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ας κάνουμε έγκαιρα ό,τι χρειάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και αυτή την έκτακτη κακοκαιρία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών
Στέλιος Πέτσας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.