Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με νέους της ελληνικής...

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με νέους της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας

Εφήβους από την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, που ταξιδεύουν στην πατρίδα των γονιών και των παππούδων τους για να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Συνοδεύονταν από τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη και από μέλη της Παγκρήτιας Ενωσης Μελβούρνης Μελβούρνης. 

Η ομάδα επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Κρήτη έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2022. Φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα Αττικής και τη συνόδευσε στην επίσκεψή της στο ΥΠΠΟΑ, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης. 

Η Λίνα Μενδώνη συζήτησε με τους νέους για τη σχέση τους με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα. Όπως επισήμανε η Υπουργός, είναι πολύ σημαντικό ότι Ελληνες τρίτης και τέταρτης γενιάς, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αυστραλία, μιλούν ελληνικά διατηρώντας στενή σχέση με την ελληνική παιδεία, καθώς ενδιαφέρονται για τις ρίζες τους. Η Υπουργός έδωσε αναμνηστικά δώρα στους νέους, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι πάντα έτοιμο και με χαρά υποδέχεται τους Ελληνες της ομογένειας, ενισχύοντας δράσεις που τους φέρνουν κοντά στην Ελλάδα. 

Η Λίνα Μενδώνη σημείωσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποστηρίζει τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν, μετά την επίσημη επίσκεψή της στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη τον περασμένο Απρίλιο και βρίσκεται σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας, όπως και με θεσμούς, με παράγοντες της ελληνικής κοινότητας και κυβερνητικά στελέχη. Το παράδειγμα της ιδιαίτερα επιτυχημένης έκθεσης «Ανοικτοί Ορίζοντες. Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Μελβούρνης, σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας, έχει ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας με τα μουσεία της Αυστραλίας.

Η επίσκεψη των νέων από την Αυστραλία, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποσκοπεί στην διατήρηση της επαφής τους με τον πολιτισμό της Ελλάδας, τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.