Αρχική Κύπρος H Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 24.9.22

H Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 24.9.22

Η Κύπρος λαμβάνει και φέτος μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022, στο Πάρκο  Ελευθερίας στην Αθήνα, το Σάββατο 24/9/22, 10.00 με 14.00!  

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, συνοδοιπόρος στην προσπάθεια των Μορφωτικών και Πολιτιστικών Ιδρύματα και τις Πρεσβείες 13 Ευρωπαϊκών χωρών – μελών του δικτύου  Μορφωτικών Ινστιτούτων Ευρωπαϊκής Ένωσης / European Union National Institutes for  Culture EUNIC Αθήνας, συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!  

Μικροί και μεγάλοι δύνανται να ταξιδέψουν, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή  χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και της  Κυπριακής διαλέκτου μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Στο προαύλιο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας, πλησίον  σταθμού μετρό Μεγάρου Μουσικής) και με κεντρική θεματική την «Ειρήνη»,  αναδεικνύεται ο ρόλος της γλώσσας και του πολιτισμού, ως μέσο για την καλλιέργεια και  την προώθηση θετικών συμπεριφορών συνεργασίας, συμμετοχής και πολυπολιτισμικής  εκτίμησης και ως σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν και να ενισχύσουν  την ειρήνη και την επικοινωνία μεταξύ χωρών και λαών.  

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για  παιδιά, να συνομιλήσουν με τους φορείς και να πάρουν αναμνηστικά δώρα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook . Συνημμένα η αφίσα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

H Κύπρος στο Φεστιβάλ «Βαλκανική Πλατεία» του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στην  Θεσσαλονίκη, 6-11/9/22 

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Κύπρος στο πρόσφατο φεστιβάλ «Βαλκανική Πλατεία», το  οποίο διεξήχθη από τις 5 έως και τις 11/9/22 στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, στην  Θεσσαλονίκη.  

Η Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας – στην περιοχή Στρεμπενιώτη – στο περίπτερο της  Κύπρου (6-11/9/22), σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου προσέφεραν  δωρεάν έντυπο υλικό για την τουριστική Κύπρο και παρουσίασαν φωτογραφική έκθεση του  νησιού.  

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου 10/9/22, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις γεύσεις  και τους χορούς της Μεγαλονήσου, χάρη σε παραδοσιακές νοστιμιές και Κυπριακό  Χορευτικό Συγκρότημα αντίστοιχα.  

Την προσπάθεια στήριξαν το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, η Κοινωφελής επιχείρηση  Δήμου Νεάπολης-Συκεών και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος.

Γιορτή του Κρασιού – wine festival στην Λεμεσό με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού  Κύπρου, 17-25/9/22 

Η Λεμεσός γιορτάζει! Ο Δημόσιος Κήπος φοράει τα καλά του, φωτίζεται καλλιτεχνικά,  διακοσμείται θεατρικά και σας προσκαλεί στην έναρξη της ανανεωμένης Γιορτής του  Κρασιού. Θεατρικές παρεμβάσεις, τετραφωνίες και κανταδόροι, πασίγνωστοι Κύπριοι και  Ελλαδίτες μουσικοί και ερμηνευτές, χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, διανθίζουν το  καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στο χώρο του Δημόσιου Κήπου έχουν διαμορφωθεί  παραδοσιακές ταβέρνες, που θα προσφέρουν φαγητό και ποτό με συνοδεία ζωντανής  μουσικής κάθε βράδυ. Σημεία αναφοράς, ο γνωστός «βρακάς» και το Κηποθέατρο  «Μάριος Τόκας». Η σκηνή του Κηποθεάτρου μετατρέπεται σε πραγματικό Ρεμπέτικο, Λαϊκό  Γλέντι! 

Θα λάβουν χώρα επίσης παράλληλες εκδηλώσεις στα χωριά Βάσα Κοιλανίου και Άγιος Μάμας. Όλα αυτά σε αρμονία με την άφθονη γευστολόγηση κρασιών και με «πινελιές» από:  εργαστήρι αγγειοπλαστικής, παιδικές παραστάσεις και δραστηριότητες, έκθεση  φωτογραφίας και γελοιογραφίας και δράσεις του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και της  Κυπριακής Ένωσης Μπαρτέντερ.  

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.