Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα είναι γεγονός!

Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα είναι γεγονός!

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_50 ECOCULTURE FESTIVAL^

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

24-25/09 ΟΑΣΗ ΠΡΩΗΝ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Έναν πρότυπο θεσμό και μία από τις βασικές δράσεις παρακαταθήκης του προγράμματός της εγκαινιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ΟΑΣΗ, το πρώην κάμπινγκ της Ελευσίνας. Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^, το πρώτο που διοργανώνεται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είναι μια διήμερη γιορτή που αντλεί τη θεματική της από το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα και περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών για την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, όπως περιπάτους στους συνοικισμούς της πόλης, εργαστήρια για παιδιά, πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της περιοχής, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσεων.

Στο πλαίσιο της πρώτης πειραματικής έκδοσης του Ecoculture Festival^, θα πραγματοποιηθεί το Ecoculture Dialogues, ποικίλες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη βιώσιμη καινοτομία και την αγροδιατροφή, ενώ για παιδιά 8 έως 14 ετών θα διοργανωθεί το Μυστήριο_46 Αρθρωτοί Κήποι, ένα ευφάνταστο εργαστήριο κηποτεχνίας, που συνδυάζει την καλλιέργεια με τις νέες τεχνολογίες. Ποικίλες παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως το 2023 Eleusis Open Farm Days με περισσότερες από 15 φάρμες της περιοχής να υποδέχονται το ευρύ κοινό παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη, θα πραγματοποιηθεί το Μυστήριο_38 Μουσική των σπιτιών, επιτόπιες διαδρομές στον συνοικισμό των Ποντίων της Ελευσίνας με επιλεγμένες μουσικές να διαχέονται στον δημόσιο χώρο μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το Μυστήριο_49 Συμπόσιο #2 – Εύξεινος Πόντος, ένα βιωματικό ταξίδι στις γεύσεις και τα έθιμα του Πόντου με βασικό άξονα την πολιτισμική ανταλλαγή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του διημέρου και όχι μόνο, οι κάτοικοι της Ελευσίνας και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να λάβουν μέρος σε Παράλληλες Δράσεις για όλες τις ηλικίες, εμπνευσμένες από τη φιλοσοφία και τις θεματικές. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η Τρενοποδηλατάδα (railbiking Tours) σε συνεργασία με τη Railbiking Greece, τη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days σε συνεργασία με τους medculture, και η ‘Εκθεση Μυστήριο_64  Print Your City! Eleusis σε συνεργασία με τους THE NEW RAW.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.