Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Social Ballroom Festival

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Social Ballroom Festival

To Social Ballroom Festival, το πιο αγαπημένο αθηναϊκό χορευτικό φεστιβάλ, επιστρέφει στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με tangoswing και disco ρυθμούς.

Ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets, μας προσκαλούν να φορέσουμε τα «χορευτικά παπούτσια» μας και να απελευθερώσουμε τα σώματά μας στην απόλυτη μορφή κοινωνικοποίησης κι απόδρασης που συνιστά ο χορός.

Και για όσους βρίσκουν τώρα τα βήματά τους, στο πρώτο μέρος της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 19.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού (tango, swing, disco) κάθε μέρα, ενώ στις 21.00 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 16/09 | Tango

Την Παρασκευή 16/09, η καλλιτεχνική ομάδα Tango Acropolis φέρνει αργεντίνικο άρωμα χορού στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ. Έξι έμπειροι χορευτές της ομάδας, υπό την καθοδήγηση της Έλενας Γκόση και του Λούις Μέστρε, θα μυήσουν το κοινό στο tango, ενώ θα ακολουθήσει χορευτική βραδιά “milonga” με μουσική επένδυση από την τετραμελή ορχήστρα Τanguerissimo.

Σάββατο 17/09 | Swing

Το Σάββατο 17/09 σειρά έχει το swing. Τα μαθήματα αναλαμβάνουν οι Athens Lindy Hop, πρωτοπόροι στη διάδοση της swing κουλτούρας (την ομάδα ίδρυσαν η Μαριάντζελα Σαλίχου και η Μαρία Νεφέλη Αμπατζή). Τα μέλη της ομάδας θα διδάξουν πώς χορεύεται το lindy hop, ενώ το groove θα εγγυηθούν οι Storyville Ragtimers.

Κυριακή 18/09 | Disco
Την Κυριακή 18/09 στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ η θερμοκρασία ανεβαίνει σε μια disco fever χορευτική βραδιά! Αν και ξεκίνησε ως χορός ατομικός, στη συνέχεια έφερε τα σώματα κοντά, όπως θα μας δείξει στο μάθημά του ο Δημήτρης Κράνιας της ομάδας The Dance Club. Τη μουσική επιλέγει ο DJ Γιώργος Κόκοτας.

19.30-21.00 | Μαθήματα χορού
21.00-23.00 | Χορευτικά πάρτι

ΑΓΟΡΑ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version