Αρχική Δήμοι Χρήση υποβρύχιου ρομπότ σε περιβαλλοντική δράση στην Αλόννησο!

Χρήση υποβρύχιου ρομπότ σε περιβαλλοντική δράση στην Αλόννησο!

Σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποίησε στην Αλόννησο η Aegean Rebreath σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου στο πλαίσιο του Δικτύου Μπλε Δήμων, όπου  η Αλόννησος  είναι μέλος ως μοναδικό νησί των Β. Σποράδων. «Στην Αλόννησο, το “μπλε” έχει “πράσινη” απόχρωση! Αξιοποιούμε τις συνεργασίες μας σε έγκυρες ενώσεις φορέων όπως το Δίκτυο Μπλε Δήμων, ώστε να κάνουμε πράξη και να εξελίξουμε την επιτυχημένη «πράσινη» στρατηγική που έχουμε ξεκινήσει ως δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια και που έχει οδηγήσει το νησί μας σε εθνικές αλλά και διεθνείς πρωτοπορίες», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης αναφορικά με τη νέα πρωτοβουλία.  

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε διευρυμένο πεδίο σε όλο το νησί, με επιχειρήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, καθαρισμούς σε δύο λιμάνια, Βότση και Γέρακα, καθαρισμό ακτών, ανελκύσεις εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους με τη καινοτόμο χρήση υποβρύχιου ρομπότ και ερευνητικές δραστηριότητες για μετρήσεις μικροπλαστικών. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν πενήντα εθελοντές, ενώ σημαντική ήταν η υποστήριξη της MOM – THALASSA με την παροχή σκάφους που συνέβαλε  στην  ανέλκυση διχτυών, του καταδυτικού κέντρου Triton Dive Center, καθώς και της εταιρείας I Machines με την παροχή του υποβρύχιου ρομπότ.

Όσον αφορά στα ευρήματα, ο απολογισμός εντυπωσιάζει. Μεταξύ άλλων ανελκύσθηκαν και συλλέχθηκαν 900 κιλά δίχτυα, 2 σακιά πετονιές, 400 πλαστικά μπουκάλια, 95 γυάλινα μπουκάλια, 26 λάστιχα αυτοκινήτων, 4 σακιά πλαστικά θραύσματα, 110 σωλήνες πλαστικοί, 78 μουσαμάδες, 3,5 τσουβάλια σχοινιά, 854 καπάκια μπουκαλιών, 2 ομπρέλες θαλάσσης, 2 ξαπλώστρες, 1 καρέκλα και 1 σκάλα σκάφους όπως και πλήθος άλλων απορριμμάτων.

Η σημαντική ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της APIVITA και της Ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS. O Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης ευχαριστεί θερμά την Aegean Rebreath, τους εθελοντές αλλά και όλους τους φορείς και τις εταιρείες που στήριξαν την επιτυχημένη δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.