Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Singapore Airlines εκτελεί τις πρώτες πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα

Η Singapore Airlines εκτελεί τις πρώτες πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα

H Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης (CAAS), η Singapore Airlines και η GenZero, μια επενδυτική πλατφόρμα που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Temasek και είναι αφιερωμένη στην επιτάχυνση της απανθρακοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέστησαν στην παράδοση του πρώτου Βιώσιμου Αεροπορικού Καύσιμου (SAF) στο διεθνές αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Είναι η πρώτη φορά που βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο τροφοδοτεί πτήσεις της Singapore Airlines και της θυγατρικής της Scoot που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Changi με το γεγονός αυτό να αποτελεί μέρος σχετικού πιλοτικού προγράμματος της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα, 1.000 τόνοι βιώσιμου καυσίμου θα παρασχεθούν από τη Neste και θα αναμειχθούν με αεροπορικό καύσιμο στις εγκαταστάσεις της ExxonMobil στη Σιγκαπούρη, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2.500 τόνους

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ίδιου πιλοτικού προγράμματος, τον περασμένο μήνα, η CAAS, η Singapore Airlines και η Temasek ανακοίνωσαν την πώληση 1.000 πιστώσεων SAF από τον Ιούλιο του 2022. Αυτό προσφέρει στους εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες, καθώς και τους μεταφορείς εμπορευμάτων, μια διέξοδο για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακά τους, την τόνωση της ζήτησης για βιώσιμα καύσιμα, την υποστήριξη της ανάπτυξης της εκκολαπτόμενης βιομηχανίας βιώσιμων καυσίμων και την προώθηση της υιοθέτησης των βιώσιμων καυσίμων για την αεροπορική βιωσιμότητα. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής αντιστάθμισης άνθρακα του ομίλου της Singapore Airlines, από το τέταρτο τρίμηνο του 2022, οι πελάτες της Singapore Airlines θα μπορούν να αγοράζουν ένα μείγμα από πιστώσεις βιώσιμων καυσίμων και αντισταθμίσεις άνθρακα. Η Singapore Airlines θα συνεργαστεί επίσης με το Climate Impact X (CIX), ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο ποιοτικών μονάδων άνθρακα, για να εισαγάγει ένα συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο που θα αποτελείται από μονάδες βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και μονάδες άνθρακα. Το προϊόν θα σχεδιαστεί για να καλύψει την εταιρική ζήτηση για βιώσιμα καύσιμα, εξισορροπώντας παράλληλα την οικονομική προσιτότητα.

«Αυτή η πρώτη επιτυχής χρήση καυσίμων SAF αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Σιγκαπούρης προς την αειφόρο αεροπορία» ανέφερε ο κ. Han Kok Juan, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης. «Δείχνει ότι το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι έτοιμο για τη χρήση βιώσιμων καυσίμων. Παρέχει επίσης χρήσιμα επιχειρησιακά σημεία ενημέρωσης σχετικά με την υιοθέτηση των βιώσιμων καυσίμων, τα οποία μελετά η CAAS στο πλαίσιο των εργασιών μας για ένα σχέδιο βιώσιμου αεροπορικού κόμβου. Στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε το σχέδιο στις αρχές του επόμενου έτους. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.»

 

 

Για τη Singapore Airlines 

Η ιστορία του Ομίλου της Singapore Airlines ξεκινά το 1947 με την παρθενική πτήση της Malayan Airways Limited. Η αεροπορική εταιρεία μετονομάστηκε αργότερα σε Malaysian Airways Limited και στη συνέχεια σε Malaysia-Singapore Airlines (MSA). Το 1972, η MSA χωρίστηκε σε Singapore Airlines και Malaysian Airline System. Η Singapore Airlines αρχικά λειτουργούσε έναν περιορισμένο στόλο 10 αεροσκαφών σε 22 πόλεις σε 18 χώρες. Έκτοτε, έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνή όμιλο αεροπορικών εταιρειών παγκόσμιου βεληνεκούς που έχει δεσμευτεί στη διαρκή βελτίωση των τριών βασικών πυλώνων που αποτελούν τη δέσμευση του εμπορικού της σήματος: Αριστεία Υπηρεσιών, Ηγετικό Προϊόν και Συνδεσιμότητα Δικτύων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.singaporeair.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.