Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ANΤIGONE ERASMUS + PROJECT ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ WORKSHOP για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και γενικότερα...

ANΤIGONE ERASMUS + PROJECT ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ WORKSHOP για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και γενικότερα για όσους έρχονται σε επαφή με νέους

ANΤIGONE ERASMUS

Η έμφυλη βία και πώς αντιμετωπίζεται.
Εναλλακτικές και δημιουργικές μορφές προσέγγισης και αντιμετώπισης

ANΤIGONE ERASMUS+ PROJECT

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ WORKSHOP για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και γενικότερα για όσους έρχονται σε επαφή με νέους

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο διοργανώνεται και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με κεντρικό και αποκλειστικό θέμα την ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ.

Σε μία εποχή όπου η βία και κυρίως η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, έχει αποκτήσει τεράστιες και ακραίες μορφές είναι ανάγκη να σκεφτούμε σοβαρά, να διερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά τους και να τα αντιμετωπίσουμε ΚΥΡΙΩΣ ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, στα γυμνάσια, στα Λύκεια και σε κάθε φορέα που έχει σχέση με τα παιδιά και νέους.
Στο πλαίσιο του ANTIGONE project που διενεργείται ανάμεσα σε 7 κοινωνικούς και καλλιτεχνικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη θα διενεργηθεί ένα 2ημερο workshop στην Αθήνα, πάνω στις εναλλακτικές και δημιουργικές μορφές προσέγγισης και αντιμετώπισης ανάμεσα στους νέους.
Οι δημιουργικές αυτές μορφές παρακάμπτουν την διδαχή, τις στείρες νουθεσίες και διακηρύξεις και κάνουν ένα βήμα παρά πέρα, χρησιμοποιώντας θεατρικές πρακτικές και βιωματικές δράσεις ώστε οι νέοι να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά της έμφυλη και ενδοοικογενειακής βίας, να αναπτύξουν ψυχικά και συνειδησιακά αντισώματα και να την σταματήσουν στη ρίζα της όπου και όταν την συναντήσουν.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο ΤΟΠΟΣ Αλλού (Κεφαλληνίας 17-Κυψέλη) στις 14 και 15 Μαΐου 2022 και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί μία εγγραφή με τα στοιχεία τους.

Κάντε copy τον παρακάτω σύνδεσμο και στη συνέχεια paste στο browser που χρησιμοποιείτε (Chrome, Mozila, Edge κλπ)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1nYw0O-gFqYuq5IOF7qbgDb3q1Q25eOS2f44ohxMAejBS2Q/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα
http://antigone-project.eu/

Υπεύθυνοι φορείς

ACTION SYNERGY
ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Εταίροι του προγράμματος

DAH Theatre is an independent, professional theatre company founded in 1991 in Belgrade, Serbia https://dahteatarcentar.com/

Fondazione Aida from Italy https://www.fondazioneaida.it/

Aeroplio theatre from Greece https://aeroplio.gr/

Action Synergy S.A. from Greece https://action.gr/

Association of Young Psychologists in Bulgaria (AYPB) https://psychologybg.com/%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%be/

ΙnSite is based in Hungary https://insite-drama.eu/en/

Western Norway University of Applied Sciences https://www.hvl.no/

Realstars was founded in Sweden https://realstars.eu/en/

Πρόσκληση Συμμετοχής

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ANTIGONE σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε ένα διήμερο σεμινάριο που αφορά την χρήση του θεάτρου για την προσέγγιση της έμφυλης βίας στα σχολεία. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (οποιασδήποτε ειδικότητας) καθώς και σε άλλους επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά 13-18 ετών.

Στο σεμινάριο θα μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θεατρικές τεχνικές και μεθόδους για να μπορέσετε να προσεγγίσετε το θέμα της έμφυλης βίας με παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα παρουσιαστούν θεατρικά παιχνίδια αλλά και ολόκληρα σενάρια που μπορούν να εφαρμοστούν σε μια σχολική τάξη ή σε μια ομάδα παιδιών αυτής της ηλικίας. Η εκπαίδευση θα βασιστεί στο περιεχόμενο του εγχειρίδιου μεθοδολογίας που έχει αναπτύξει το πρόγραμμα.

To σεμινάριο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Τόπος Αλλού (Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη), το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαϊου 2022, 10:00- 16:00.. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Βεβαίωση συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δίνεται μετά από πειραματική εφαρμογή κάποιας από τις μεθόδους με τα παιδιά της τάξης σας.

Η εκπαίδευση συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, και την Action Synergy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.