Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ -ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ...

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ -ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος και η συμβολή τους στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού» θα πραγματοποιηθεί  από τη Δευτέρα 9 έως την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).
Το Συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, το Κέντρο Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου, τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο The Cultural Route of Saints Cyril and Methodius.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 19.00, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα εγκαινιαστεί, την ίδια ημέρα, στις 19.40, στο ΚΙΘ η έκθεση με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, Βυζαντινοί ιεραπόστολοι», με έργα Ελλήνων αγιογράφων/ζωγράφων καθώς και πόστερς και αγιογραφίες από σχετική έκθεση του Κέντρου Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (The Route of SS Cyril and Methodius and their disciples). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2022 και θα λειτουργεί  Δευτέρα έως Παρασκευή  09.00 – 14.00, καθώς και  18.00 – 21.00  κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: https://thessaloniki.gr/events/conference-cyrilandmethodius/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.