Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Ανοιχτή...

Επετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Celestyal Cruises

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού διοργανώνουν μια σειρά επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί επετειακή έκθεση σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ιστορική ανάλυση, κειμήλια, τεκμήρια, φωτογραφικό υλικό, εκθέματα, οπτικοακουστικό υλικό κ.ά., με σκοπό να τιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό, που μετράει 3.000 χρόνια στη Μ. Ασία, και να αναδείξει την ιστορία και το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων αυτών, που αποτελούν ανεξίτηλη πηγή έμπνευσης και υπενθύμισης πως ακόμα και μέσα από μια τόσο μεγάλη καταστροφή όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε και πάλι.

Η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, και θα έχει διάρκεια ενός μήνα (9/9-9/10/2022).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκθεσης, απευθύνει την πρώτη ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες του -απογόνους των προσφύγων του Ελληνισμού- να συμμετάσχουν ο καθένας με τις μνήμες του.
Συγκεκριμένα καλούνται να συμμετέχουν όλοι όσοι θα ήθελαν οι προσωπικές τους διηγήσεις, μαζί με φωτογραφίες ή μικροαντικείμενα από τις αλησμόνητες πατρίδες, να καταγραφούν και να αποτελέσουν κομμάτι της παραπάνω έκθεσης.

Περίοδος υποβολής: 10/5/2022 ώρα 10:00 – 10/6/2022 ώρα 23:00.

Πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους θα δίνονται στα:
231 331 7180 Αλεξιάδου Θάλεια /e.alexiadou@thessaloniki.gr
231 331 8703 Κουτρολίκου Χρυσαφούλα / c.koutrolikou@thessaloniki.gr
231 331 7572 Ξεπαπαδάκη Μαρία /m.xepapadaki@thessaloniki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.