Αρχική Αθλητικά Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού Κας Σοφίας Ζαχαράκη στη Δράμα με αφορμή τον εορτασμό...

Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού Κας Σοφίας Ζαχαράκη στη Δράμα με αφορμή τον εορτασμό της 81ης επετείου από τη Μάχη των Οχυρών

Την Κυριακή 10/4/2022, επισκέφθηκε επίσημα το νομό μας η Υφυπουργός Τουρισμού Κα Σοφία Ζαχαράκη, με σκοπό κατ’ αρχήν να τιμήσει τη μνημοσύνη της περίφημης Μάχης των Οχυρών, μάχη που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1941, κατά την επίθεση και εισβολή των ναζιστικών δυνάμεων εναντίον της χώρας μας από την ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Η Κα Υφυπουργός είχε ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων καθ’ όλη την ημέρα της Κυριακής:

Αρχικά συναντήθηκε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας Δράμας.

Κατόπιν μετέβη στο οχυρό «Λίσσε» για την επιμνημόσυνη δέηση προς τους πεσόντες ήρωες του Απριλίου του 1941, σε μια πολύ συγκινητική τελετή. 

Στο πέρας της τελετής, μετέβη στο χώρο της αφετηρίας των αγώνων «Frozen Peaks», οι οποίοι για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Νευροκοπίου. Οι αγώνες «Frozen Peaks» συνδυάζουν τον αθλητισμό με τον εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί και πεδίο που άπτεται άμεσα των αρμοδιοτήτων της Κας Ζαχαράκη, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής μας. Όλες οι διαδρομές των αγώνων αυτών, αποτελούν μέρος του τοπίου και του ιδιαίτερου γεωμορφολογικού περιβάλλοντος του Κάτω Νευροκοπίου, που χαρακτηρίζεται από έντονη βλάστηση, μα και από «ζωντανά» μνημεία, όπως τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά.

Οι διαδρομές «HEROES» και «LISSE» διασχίζουν σημεία στα οποία έλαβαν μέρος τα δραματικά γεγονότα του Απριλίου του 1941, κατά την επίθεση των ναζιστικών δυνάμεων στη χώρα μας. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι μέρος τους περνά από υπόγεια οχυρά της Γραμμής Μεταξά, που πριν από 81 χρόνια έγραψαν ιστορία με το σθένος της αντίστασής τους. Γι’ αυτό και, συμβολικά, οι συμμετέχοντες στους αγώνες απέθεσαν στο τέλος κι ένα λουλούδι στα Μνημεία των Πεσόντων, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους τους ήρωες.

Η Κα Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, κατόπιν μετέβη στο μοναδικό παραποτάμιο σπήλαιο, αυτό του Αγγίτη και στη συνέχεια σε γνωστό οινοποιείο, με ιδιαίτερη εξαγωγική δραστηριότητα, απόρροια της οποίας είναι το χτίσιμο ενός εμπορικού και τουριστικού brand name που χαρακτηρίζει τον τόπο μας ως oινοτουριστικό.

Η ημέρα αυτή ήταν πολύ σημαντική για την περιοχή μας, διότι έγινε φανερός όλος αυτός ο αναπτυξιακός δυναμισμός που κρύβει ο τόπος μας.

Ο κ. Μπλούχος, στο πέρας της επίσκεψης της Υφυπουργού, προέβη στην εξής δήλωση: «Η Δράμα μας, ως πόλη και ως νομός είναι ένας ταχύτατα εξελισσόμενος τόπος ήπιας θεματικής εναλλακτικής τουριστικής ανάπτυξης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με προσοχή και στοργή παρακολουθεί, σχεδιάζει και υποστηρίζει κάθε αναπτυξιακή προοπτική που θέτει σε συνέργεια όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις μας. Σήμερα που μνημονεύουμε τους ήρωες των Οχυρών, εκείνους τους νέους λεβέντες οι οποίοι μέσα στα λαγούμια της Γραμμής Μεταξά, καταξίωσαν το αγαθό της ελευθερίας πάνω και από τη ζωή τους, μας επισκέφθηκε επίσημα η Υφυπουργός Τουρισμού Κα Ζαχαράκη και είχε την ευκαιρία, ιδίοις όμμασι, να δει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας σε συνέργεια μεταξύ τους, να φανερώνουν τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές και διεξόδους που έχουμε και μπορούμε να διαμορφώσουμε. Η Δράμα, τόπος με πλούσια ηρωική ιστορία, απαράμιλλη φυσική ομορφιά και μεγάλο λαογραφικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει στο χώρο της τουριστικής αγνωσίας. Η Δράμα είναι και πρέπει να γίνει έτι περαιτέρω, διάσημη σε όλη την Ελλάδα. Για τον Έλληνα και τον αλλοδαπό επισκέπτη! Η Κα Ζαχαράκη, είναι φίλη της Δράμας και είμαι βέβαιος ότι από κυβερνητικής πλευράς, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει όλες τις δημιουργικές αναπτυξιακές διεξόδους των συμπολιτών μου».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.