Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Cosmos: Christian Löffler and Ergon Ensemble | Lighthouse Sessions: Νίκος Ξυδάκης

Cosmos: Christian Löffler and Ergon Ensemble | Lighthouse Sessions: Νίκος Ξυδάκης

Με την έλευση του 2022, η αυλαία των συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει ενώνοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μουσικής.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 20:30, ένας από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ο Γερμανός παραγωγός και συνθέτης Christian Löffler, συναντάει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής, Ergon Ensemble, για ένα μοναδικό live που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους. 

Ο πολυπράγμων Löffler επιστρέφει στην Αθήνα για μια άκρως ενδιαφέρουσα σύμπραξη. Μουσικές από διαφορετικούς αιώνες, ήχοι από κονσόλες και έγχορδα, «συγκρούονται» επί σκηνής σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και είναι πλαισιωμένη με οπτικοακουστικά εφέ που θα δημιουργήσουν μια καθηλωτική εμπειρία.

Το Ergon Ensemble δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο την παρουσίαση του έργου τόσο σύγχρονων, εν ζωή συνθετών, όσο και αριστουργημάτων avant-garde μουσικής από τον 20ο και τον 21ο αιώνα. Διαθέτοντας έναν βασικό πυρήνα μουσικών που ενισχύεται, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πρότζεκτ, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, αποτελεί σήμερα το κορυφαίο συγκρότημα σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα.

Δευτέρα 24/01 | 20:30 
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
• διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services εδώ
• τηλεφωνικά: 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων)

Εισιτήρια:
Ζώνη Α – γενική είσοδος €20
Ζώνη Β – γενική είσοδος €15, μειωμένο €10

Η επιτυχημένη σειρά μουσικών εκδηλώσεων Lighthouse Sessions επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Με παρουσία κοινού αλλά και σε live αναμετάδοση από τις πλατφόρμες του ΚΠΙΣΝ, τα Lighthouse Sessions παρουσιάζουν τέσσερις διαφορετικές μουσικές συμπράξεις, με στόχο να αναδείξουν τη δύναμη της μουσικής γλώσσας, συνδέοντας την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα με την τζαζ και την κλασική μουσική, σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση.

Σε κάθε συνάντηση, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους καλεσμένους του για τη ζωή και τις μουσικές αναζητήσεις τους, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων.

Την Κυριακή 23/01, στις 21:00, ο πρώτος καλεσμένος του είναι ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, σε μια πλούσια σε ήχους και ρυθμούς συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Οι άλλοτε ιεροί και άλλοτε κοσμοπολίτικοι τόποι της κοντινής Ανατολής, συναντούν την ελληνική ταυτότητα μέσα από ενορχηστρώσεις με στοιχεία από τζαζ και κλασική μουσική, ρίχνοντας φρέσκιες πινελιές στον ούτως ή άλλως πολυσυλλεκτικό καμβά του γνωστού συνθέτη. 

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού, και θα είναι διαθέσιμη live στη σελίδα snfcc.org/NikosXydakis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube. 

Κυριακή 23/01 | 21:00
ΦΑΡΟΣ

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
• διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services εδώ
• τηλεφωνικά: 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων)

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.