Αρχική Βραβεία To Kalesma Mykonos με δύο βραβεία στα φετινά 100% Hotel Design Awards!

To Kalesma Mykonos με δύο βραβεία στα φετινά 100% Hotel Design Awards!

-Το ξενοδοχείο διακρίθηκε για το Καλύτερο Δωµάτιο / Μπάνιο & για το Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception  

– Η μοναδική συμμετοχή που απέσπασε δύο διακρίσεις

Το Kalesma Mykonos ξεχώρισε στα 100% Hotel Design Awards, καθώς τιμήθηκε με δύο βραβεία για την ανεπανάληπτη αισθητική και το απαράμιλλο design του. Με την εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και της επιτροπής των βραβείων, το ξενοδοχείο βραβεύτηκε για το Καλύτερο Δωµάτιο / Μπάνιο & για το Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2021. Εκ μέρους του Kalesma Mykonos τα βραβεία παρέλαβαν οι κ.κ Σοφία Κουσαθανά, ιδιοκτήτρια Kalesma Mykonos, Βαγγέλης Μπόνιος interior designer του Studio Bοnarchi και Κωνσταντίνος Καραμπατάκης, ιδιοκτήτης του K-Studio. 

Το όραμα των ιδιοκτητών δεν θα είχε πάρει σάρκα και οστά χωρίς την υπογραφή των K-Studio και του Βαγγέλη Μπόνιου του Studio Bonarchi, οι οποίοι πέτυχαν την αρμονική συνύπαρξη της φυσικότητας με την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια. Φυσικά υλικά που ενισχύουν την εικόνα του παραδοσιακού οικισμού, με κυρίαρχο το μασίφ ξύλο, το μάρμαρο, την πέτρα, αλλά και το ξύλο της καστανιάς από το Άγιο Όρος, δημιουργούν ένα μέρος γεμάτο ενέργεια και αναζωογονητικές δονήσεις, ενώ τα λινά υφάσματα, οι ανεπεξέργαστες υφές και η αίσθηση της ανεπιτήδευτης εσωτερικής διακόσμησης χαρίζουν στον επισκέπτη ένα πολυτελές ησυχαστήριο. 

Η αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από τη διακεκριμένη ελληνική εταιρεία σχεδιασμού K-Studio, υπεύθυνη για το high-end ελληνικό εστιατόριο OPSO στο Λονδίνο και το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Το K-Studio ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση και το έργο τους είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική, ενσωματώνοντας στοιχεία της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. 

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί από τον Βαγγέλη Μπόνιο, του Studio Bonarchi, ο οποίος είχε αναλάβει και τα αθηναϊκά hotspots Pere Ubu και Sea Spice. Το στιλ του Studio Bonarchi είναι εκλεπτυσμένο και μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα και διαχρονικό, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των υλικών. Η προσέγγισή του δίνει προτεραιότητα στην άνεση λαμβάνοντας υπόψη και την τελευταία λεπτομέρεια στον χώρο. 

Το Kalesma Mykonos αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ξενοδοχεία σε διεθνές επίπεδο τόσο για το interior design και τη συνολική αρχιτεκτονική του αλλά και για την αυθεντική εμπειρία μυκονιάτικης φιλοξενίας που προσφέρει στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που ελληνικές ιδιωτικές διοργανώσεις όπως τα βραβεία 100% Hotel Design Awards, στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική πρωτοβουλία στον τουρισμό, αναδεικνύοντας ένα ξενοδοχείο όπως το Kalesma Mykonos που πραγματικά ξεχωρίζει. 

Στο πλαίσιο της βράβευσης η κα.Σοφία Κουσαθανά δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ξενοδοχείου έχουμε ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουμε στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Είναι σημαντικό το γεγονός πως μια τέτοια διοργάνωση όπως τα 100% Hotel Design Awards αναδεικνύει την ελληνική πρωτοβουλία στον τουρισμό και στηρίζει την ξενοδοχειακή αγορά. Εκ μέρους όλης της ομάδας του Kalesma Mykonos, ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή και το κοινό που μας χάρισαν 2 βραβεία καθώς και τους πολύτιμους συνεργάτες μας Βαγγέλη Μπόνιο και Κωνσταντίνο Καραμπατάκη που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το όραμα μας για το Kalesma

Kalesma Mykonos 

To Kalesma Mykonos άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Μαΐου του 2021. Ένα σύγχρονο κυβιστικό σύμπλεγμα από 25 σουίτες και 2 βίλες που θυμίζει ένα Μυκονιάτικο χωριό χτισμένο στην πλαγιά του Ορνού, στην Αλεόμανδρα, εκεί που η ιστορία θέλει τα άλογα του Απόλλωνα, θεού του φωτός και του ήλιου, της ποίησης και της μουσικής, να έβρισκαν καταφύγιο. Η ενέργεια του τοπίου είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του ξενοδοχείου, καθώς όλη η αρχιτεκτονική με την υπογραφή των K-Studio και του Βαγγέλη Μπόνιου, του Studio Bonarchi στην εσωτερική διακόσμηση, έχει καταφέρει να συνδυάσει την παράδοση με την σύγχρονη πολυτέλεια. Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου αποπνέουν ηρεμία, απλότητα και εκλεπτυσμένη κομψότητα. Πρόκειται για ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να συναναστραφούν με άλλους απολαμβάνοντας δροσιστικά ποτά στο Aloni Sunset Lounge με θέα την Δήλο και το ηλιοβασίλεμα και μοναδικές γαστρονομικές επιλογές στο εστιατόριο Pere Ubu Mykonos με ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά, με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα. Όλες οι σουίτες και βίλες έχουν τη δική τους θερμαινόμενη πισίνα, καθώς και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ιδιωτικές βεράντες με υπαίθριους χώρους τραπεζαρίας, ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα και αποτελούν έναν παράδεισο ιδιωτικότητας στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν προσωποποιημένες υπηρεσίες  υψηλού επιπέδου όπως περιποιήσεις Spa στο δωμάτιο, ιδιωτικά μαθήματα yoga, Pilates και in-room dining. Το Kalesma Mykonos μοιάζει φτιαγμένο για το κοινό που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του, να γοητευτεί από τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου και να παρασυρθεί από τις μουσικές του – που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το ξενοδοχείο από τον Γιάννη Μητσοκάππα του Zucca Radio – και, τελικά, να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα, αλλά μαζί και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες.

Βαγγέλης Μπόνιος interior designer του Studio Bοnarchi

Ο interior designer Βαγγέλης Μπόνιος ίδρυσε το Studio Bonarchi, ένα boutique interior design agency με στόχο την δημιουργία  “μίας κασετίνας” έργων που αποτυπώνουν την προσωπική του αισθητική ταυτότητα. Η φιλοσοφία του γραφείου είναι η μελέτη και ο σχεδιασμός εκλεπτυσμένων και μοναδικών έργων interiors, είτε αυτά πρόκειται για ξενοδοχεία πόλεως, είτε για προσωπικές κατοικίες, είτε για resort έργα, τα οποία χαρακτηρίζονται από απλές φόρμες και καθαρές γεωμετρίες που αποκτούν τη δική τους αξία και δυναμική καθώς επενδύονται με χειροποίητα υλικά υψηλής ποιότητας ενώ διανθίζονται με custom made λεπτομέρειες.  Με μια συνεχή έρευνα και αναζήτηση πάνω στην σύνθεση, στις υφές των υλικών, στο χρώμα, στο περιβάλλον του εκάστοτε έργου και στην παράδοση, δημιουργεί με την ομάδα του διαχρονικά έργα και χώρους με έντονο αισθητικό αποτύπωμα. Ένα αποτύπωμα που χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις και μια ανθρωποκεντρική high – end προσέγγιση. Στόχος του η αναζήτηση της ομορφιάς μέσω της χρήσης ενός σύγχρονου λεξιλογίου που αποκαλύπτει την αγάπη του για το διαφορετικό κόσμο των interiors. Το Kalesma Mykonοs αποτελεί ένα έργο ορόσημο για την δημιουργική πορεία του Studio Bonarchi. Όπως χαρακτηριστικά λέει o Bαγγέλης Μπόνιος, είναι ένα έργο με αυθεντική ελληνική ψυχή – αυτής των ιδιοκτητών και της δημιουργικής ομάδας –  και μια ματιά ταυτόχρονα στραμμένη στις πιο updated τάσεις διεθνούς σχεδιασμού.

K-STUDIO

Το K-STUDIO είναι ένα γραφείο design με τις ρίζες του στην Αρχιτεκτονική.

Είμαστε μια ομάδα από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, με έδρα στην Αθήνα. Η συνδυαστική μας προσέγγιση παράγει μοναδικές και καθηλωτικές εμπειρίες μέσω της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, και μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε μια ολιστική σύλληψη εμπειρίας μέσα στην ευρεία γκάμα ξεχωριστών ποιοτήτων σε κάθε μας έργο. Αυτή η προσέγγιση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζεται σε κάθε κλίμακας έργο και μας επιτρέπει να χειριζόμαστε τα μεγάλα και σύνθετα μεγέθη ως άθροισμα μικρότερων μελετών, δημιουργώντας συστήματα σχεδιασμού ευέλικτα, για μεγαλύτερη ευκρίνεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Δημιουργούμε μοναδικά λαξευμένες αρχιτεκτονικές εμπειρίες που τροφοδοτούνται από την παράδοση, εμπλουτίζονται με την υλικότητα και αντλούν έμπνευση από την σύγχρονη ζωή. Έχουμε εργαστεί και μαθητεύσει στο πλευρό των ιδιαίτερα έμπειρων ομάδων πελατών όπως η  Four Seasons και η  O&O στην Αθήνα, και η TEMES στην Πελοπόννησο. Έχουμε επίσης κληθεί να εφαρμόσουμε την προσέγγισή μας σε διεθνούς εμβέλειας έργα σε προορισμούς όπως το Ισραήλ, το Κατάρ, ο Παναμάς και η Κουάλα Λουμπούρ. Όπου και αν μας ταξιδεύει η δουλειά μας, το ήθος μας παραμένει το ίδιο: η δημιουργία δυνατών ταυτοτήτων και αρχιτεκτονικών αφηγήσεων, που με αφετηρία το τοπικό υπόβαθρο και σε ισορροπία με τη σύγχρονη φιλοδοξία, ανυψώνουν και εμπλουτίζουν την εμπειρία του χρήστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.