Αρχική Διαγωνισμοί Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2022: Ανακοινώθηκε ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού έργου...

Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2022: Ανακοινώθηκε ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού έργου μικρής φόρμας

«Διασχίζοντας σύνορα»
100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΩΝ
analogiofestival@gmail.com

Ο Διεθνής Οργανισμός «ΑΝΑΛΟΓΙΟ» προκηρύσσει τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου μικρής φόρμας με τίτλο «Διασχίζοντας σύνορα», στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στον διαγωνισμό μπορούν να κατατεθούν κείμενα που πραγματεύονται την έννοια της πατρίδας, του ξεριζωμού, της μετακίνησης, της διασποράς και της μετεγκατάστασης των πληθυσμών από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2022, θα ηχογραφηθούν, θα μεταφραστούν και θα ταξιδέψουν σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους έως τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 τα μεσάνυχτα στο email analogiofestival@gmail.comΤα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από την αίτηση συμμετοχής, περίληψη του έργου και το βιογραφικό του συγγραφέα.

Το «ΑΝΑΛΟΓΙΟ» αναζητά νέες φόρμες θεατρικής γραφής και καινοτόμες ιδέες. Η διοργάνωση θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις συγγραφικές προσπάθειες, που εξερευνούν τις δυνατότητες του λόγου ως προς τη δημιουργία μιας νέας αφήγησης μέσα από μικροϊστορίες που συνθέτουν μια μεγάλη εικόνα η οποία, συχνά ξεπερνάει τη φαντασία και την Ιστορία.

Από το 2005, ο Διεθνής Οργανισμός «ΑΝΑΛΟΓΙΟ» συνιστά έναν από τους πλέον σημαντικούς φορείς για την προβολή, την προώθηση και τη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής γραφής στην Ελλάδα και διεθνώς μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο, το οποίο  φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της  χώρας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  1. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε ανερχόμενο ή καταξιωμένο συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας κλπ. Τα έργα που θα διακριθούν, θα παρουσιαστούν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ το 2022, θα ηχογραφηθούν και θα εκδοθούν.
  2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν μόνο ένα έργο διάρκειας από 30 έως 45 λεπτά και μέχρι 6 πρόσωπα. Οι Μονόλογοι γίνονται δεκτοί, αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία του διαγωνισμού και απονέμεται ξεχωριστό βραβείο.
  3. Το κάθε έργο που θα υποβληθεί μπορεί να έχει γραφτεί από έναν ή και περισσότερους συγγραφείς. Σε περίπτωση ύπαρξης δύο ή περισσότερων συγγραφέων, οφείλουν όλοι να υπογράψουν την αίτηση συμμετοχής και τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο) να αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του έργου μετά τον τίτλο.
  4. Δεκτά γίνονται κείμενα γραμμένα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, πορτογαλική, αραβική, ινδική, ρωσική και σε όλες τις βαλκανικές γλώσσες.
  5. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα. Έργα που έχουν δημοσιευτεί ή παρουσιαστεί δε γίνονται δεκτά.
  6. Τα έργα που θα σταλούν εκτός της προθεσμίας υποβολής δεν γίνονται δεκτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.