Αρχική Δήμοι «Έξυπνο» περίπτερο που «αφηγείται» την ιστορία του νησιού δημιούργησε ο Δήμος Πάτμου!

«Έξυπνο» περίπτερο που «αφηγείται» την ιστορία του νησιού δημιούργησε ο Δήμος Πάτμου!

Την τεχνολογία, την οικολογία και την παράδοση «πάντρεψε» ο Δήμος Πάτμου μέσα από το ειδικό περίπτερο https://pin.it/q1nlC34 που έθεσε σε λειτουργία στην κεντρική πλατεία της γραφικής Σκάλας Πάτμου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Για τον σκοπό αυτό αναπαλαιώθηκε περίπτερο ηλικίας 80 ετών που με  εργονομικό σχεδιασμό έχει τη δυνατότητα να «αφηγείται από μόνο του» την ιστορία του νησιού.

Οι εξωτερικές πλευρές του περιπτέρου περιγράφουν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά τη συμβολή της Πάτμου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 αλλά και την ιστορία της ιδιαίτερης Πατμιακής παραδοσιακής φορεσιάς. Το εσωτερικό του περιπτέρου έχει μετατραπεί σε εκθετήριο, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν  από τα παράθυρα την παραδοσιακή στολή.

Το «έξυπνο» πολιτιστικό περίπτερο  διαθέτει ηλιακό πάνελ ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο και ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες που το αποκαλούν «μικρό υπαίθριο μουσείο».

Σημειώνεται πως ως γενέτειρα του Εμμανουήλ Ξάνθου του συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρίας, η Πάτμος έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην έναρξη και εξέλιξη της επανάστασης του 1821. «Στόχος της δράσης του Δήμου είναι με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό σε έναν ανοικτό χώρο, οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού να μπορούν να  «πάρουν μία γεύση» από την πλούσια παράδοση της Πάτμου που αποτελεί ζωτικό κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και αναπόσπαστο συστατικό του προορισμού» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου Νίκος Κουτούζος, που επιμελήθηκε τη διαμόρφωση του πολιτιστικού περιπτέρου.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.