Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Marina Tower: Αυτός είναι ο εμβληματικός “πράσινος” ουρανοξύστης του Ελληνικού

Marina Tower: Αυτός είναι ο εμβληματικός “πράσινος” ουρανοξύστης του Ελληνικού

Με τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower εγκαινίασε τις διαδικτυακές παρουσιάσεις η Lamda Development οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Η εταιρεία θα παρουσιάζει ανά διαστήματα τις κυριότερες εξελίξεις για την πορεία του project ενημερώνοντας το κοινό για την πρόοδο του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Στην πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, o Ζήσιμος Δανηλάτος, Chief Development Officer της Lamda και Διευθυντής του Project “Ελληνικό” και η Antoinette NassopoulosErickson, Senior Partner, Design Team Leader, της Foster + Partners, μίλησαν μεταξύ άλλων για τα χαρακτηριστικά του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να αναδιαμορφώσει την περιοχή του Ελληνικού, δημιουργώντας έναν νέο τουριστικό πόλο έλξης στην πόλη της Αθήνας.

Ο Marina Tower με ύψος έως 200 μέτρα και επιφάνεια δόμησης 45.000 τ.μ. θα αποτελέσει τον υψηλότερο ουρανοξύστη πλησίον της θάλασσας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, ενώ αναμένεται να αποτελέσει ο ίδιο σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό χάρτη. Κύρια χαρακτηριστικά του ουρανοξύστη θα είναι η κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός, ο συνδυασμός του πρασίνου με το νερό, και η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Ο Marina Tower, ο οποίος θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά θα απαρτίζεται από 45 ορόφους και περίπου 200 διαμερίσματα τα οποία θα έχουν όλα θέα στη θάλασσα ενώ παράλληλα θα διαθέτουν χαρακτηριστικές ανέσεις και παροχές για τους ενοίκους.

Σύμφωνα με την Lamda Development, οι πρώτες εργασίες για τον Marina Tower, συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ θα ξεκινήσουν την πρώτη πενταετία του συνολικού χρονοδιαγράμματος για το project στο Ελληνικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Marina Tower θα πλαισιωθεί από ένα διεθνούς εμβέλειας μητροπολιτικό πάρκο και ένα δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, ενώ για την ευρύτερη περιοχή σχεδιάζεται η ανάπτυξη ενός νέου πνεύμονα πρασίνου στην πρωτεύουσα, με το Marina Tower να αποτελεί ένα υπόδειγμα αστικής ανάπτυξης και βιώσιμου σχεδιασμού.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«To κτίριο Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», συνέχισε ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, Ζήσιμος Δανηλάτος.

«Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα», δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design.

Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.