Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά The planet we love, το project της Meliá που προ-σκαλεί τους επισκέπτες...

The planet we love, το project της Meliá που προ-σκαλεί τους επισκέπτες της να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

The planet we love, Meliá
Celestyal Cruises

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain ώστε να παρακολουθούν ολόκληρη τη διαδικασία, τα μέλη της MeliáRewards έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν περιβαλλοντικά έργα πιστοποιημένα κατά τα διεθνή πρότυπα 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, στις 5 Ιουνίου, η Meliá Hotels International ανακοινώνει την έναρξη του The planet we love, ενός project που αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας προς το περιβάλλον και τη στροφή προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Climatetrade. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης MeliáRewards μπορούν να ανταλλάξουν πόντους με μονάδες άνθρακα, επικαιροποιημένες από τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να στηρίξουν μια σειρά από έργα στις αναπτυσσόμενες χώρες, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Meliá Hotels International, γίνεται η πρώτη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο που προσφέρει σε μέλη προγράμματος επιβράβευσης την ευκαιρία να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στον περιορισμό του δικού τους αποτυπώματος άνθρακα, μέσα από την αγορά μονάδων άνθρακα και την παροχή τους σε πιστοποιημένα projects. Τα μέλη της MeliáRewards που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφθούν το melia.com, και να επιλέξουν ένα από τα δύο διαθέσιμα projects της εταιρείας. Το πρώτο, στη Βραζιλία έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών μεθανίου και τη μετατροπή του αερίου σε μη ρυπογόνα ενέργεια για χιλιάδες κατοικίες σε κίνδυνο. Το δεύτερο, εγκεκριμένο από την AENOR και ανεπτυγμένο από την Acciona, στοχεύει στην προώθηση νέων βιώσιμων δομών νερού και ενέργειας για την υποστήριξη περισσότερων από 700,000 κατοικιών στο Μεξικό, αποφεύγοντας την εκπομπή περισσότερων από 670,000 τόνων CO2, που ισούται με τη φωτοσύνθεση 33 εκατομμυρίων δέντρων.

Η Meliá Hotels International έχει συνεργαστεί στο συγκεκριμένο project με τη Climatetrade, μια Ισπανική fintech εταιρεία, ηγέτιδα στη διαχείριση μονάδων άνθρακα, η οποία βοηθά εταιρείες να επιτύχουν την ουδετερότητα άνθρακα μέσα από την αντιστάθμιση των εκπομπών, παρέχοντας έναν αριθμό επικαιροποιημένων περιβαλλοντικών έργων, όπου εφαρμόζεται τεχνολογία blockchain για εγγυημένη διαφάνεια και παρακολούθηση ολόκληρης της διαδικασίας.

“Ο πλανήτης απαιτεί δεσμεύσεις και από τις εταιρείες και από τους καταναλωτές ώστε να προχωρήσουμε προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τη μεγάλη αλλαγή που πρέπει να στηρίξουμε στον 21ο αιώνα,” δήλωσε ο Gabriel Escarrer, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Meliá Hotels International. Η συμμετοχή των επισκεπτών στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Meliá Hotels International, μέσα από το πρόγραμμα αυτό, αποτελεί ένα νέο βήμα προς την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (Περιβαλλοντολογικά, Κοινωνικά και Κυβερνητικά) στην αλυσίδα αξιών της, η οποία έχει διαμορφώσει τον στόχο του Ομίλου για μείωση των εκπομπών κατά 51% πριν από το 2035.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό η Meliá Hotels International δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως είναι η παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η μέτρηση και μείωση των απορριμμάτων και η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της διοίκησης και των συστημάτων ελέγχου. Η έναρξη του προγράμματος “The planet we love” αποτελεί επιπλέον τρόπο ενθάρρυνσης των μετόχων για υπεύθυνη συμπεριφορά, όπως καταμετρήσεις για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής και ορθής χρήσης του νερού.

Το 2020, η εταιρεία διακρίθηκε ξανά ανάμεσα στις 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής από τον διεθνή Οργανισμό CDP (Carbon Disclosure Project), διατηρώντας παράλληλα την κορυφαία θέση στην Ευρώπη στη διαχείριση του νερού και την πρώτη θέση στην Ισπανία στις πρακτικές διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής. Eπίσης, oνομάστηκε η δεύτερη πιο βιώσιμη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση της S&P Global, παγκόσμιο ηγέτη.

O Francisco Benedito, Διευθύνων Σύμβουλος της Climatetrade δήλωσε: “Το αντιστάθμισμα του αποτυπώματος άνθρακα στα ταξίδια απαιτεί από εμάς έναν θετικό αντίκτυπο. Η χρήση τεχνολογίας blockchain μας επιτρέπει να επιτύχουμε μεγαλύτερη επίδραση και να εγγυηθούμε τον προορισμό των κεφαλαίων. Η αποζημίωση από τα ταξίδια μας αποτελεί αλλαγή για ολόκληρο τον κλάδο, καθώς περιορίζουμε τη μόλυνση που προκύπτει από αυτά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.