Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά holy purple

holy purple

holy purple

hiding in holy purple έργο χορού με σκηνική παρουσία

gardening the holy purple ψηφιακό έργο

turning in holy purple  εγκατάσταση

jumping in holy purple εργαστήριο χορού

Αυτές οι τέσσερις μορφές, αλλά και τα ενδιάμεσα κενά που αυτές δημιουργούν,  συνθέτουν ένα πλέγμα, μια τεχνολογία σχέσεων. «Πλέκουν» επίσης το παρελθόν με ότι μοιάζει για μέλλον και εικάζουν για πιθανά σημεία επαφής, σημεία επικοινωνίας σχέσεων αποσπασμένων, ετεροχρονισμένων, με απόσταση ανάμεσά τους και άλλων που συγκρούονται.

Πού; Πάνω σε εδάφη που δείχνουν ασταθή και μεταβάλλονται.

Μία εικαστική πλατφόρμα που αλλάζει κλίση με τις όποιες μετατοπίσεις των ανθρώπων, ένας ψηφιακός τόπος που οργανώνεται από φωνές τους και μία χορογραφική πρακτική που αναπτύσσεται από τις σχέσεις του Σώματός τους.

Σε τέτοια «τοπία» το holy purple κάνει εικασίες σήμερα για τη φύση του ανθρώπου, τη φύση του «χορού» του και αυτή ενός καλλιτεχνικού έργου (χορού).

Μέσα από την ιδιαιτερότητα  του χορευτή και τους τρόπους με τους οποίους ο ίδιος νοεί, βιώνει, εκπαιδεύεται, παρατηρεί και κατ’ επέκταση ερευνά τον κόσμο, το holy purple μοιράζεται τρόπους επεξεργασίας ως ευκαιρίες για αναδιατάξεις και μεταμορφώσεις. Ως δυνατότητες συσχετισμένες, αλλά όχι κατευθυνόμενες για να μεθοδεύσουν γνώση.

Τον Απρίλιο 2021 η ομάδα μοιράζεται την τελική φάση προβών του έργου με σκηνική παρουσία σε έναν δημόσιο χώρο με σκοπό την κινηματογράφηση του | hiding in holy purple.

Παράλληλα συμπεριλαμβάνει μια σειρά συναντήσεων-συζητήσεων πάνω στην πλατφόρμα | turning in holy purple και ενεργοποιεί την ψηφιακή του μορφή από τις 20 έως και τις 30 Απριλίου όπου οι θεατές-χρήστες μπορούν να ενημερώνουν περεταίρω το έργο με την ηχογράφηση των δικών τους φωνών στο www.holypurple.com | gardening the holy purple.

Δεδομένων των συνθηκών, για την ώρα αδυνατούμε να προβούμε σε κοινοποίηση του τόπου και των ημερομηνιών για όλες τις μορφές του έργου. Μοιάζει κάθε μία που κοινωνείται ή διαμοιράζεται, πότε να απομακρύνεται και πότε να προσεγγίζει την έννοια της όπως την γνωρίζαμε ήδη.

“Jump as carmine, Blue as to fall, turn as gardening, pas de deux knots.”

 

 the holy purples

Κάντυ Καρρά & Λουκιανή Παπαδάκη (έρευνα και ερμηνεία)
Λάμπρος Πηγούνης (σύνθεση ήχου και ηχητικός προγραμματισμός)
Νύσος Βασιλόπουλος (φωτιστικό περιβάλλον)
Φίλιππος Βασιλείου (επιμέλεια πλατφόρμας)
Στεριανή Τσιντζιλώνη (έρευνα και δραματουργία)
Ραλλού Αβραμίδου (επικοινωνιακές πρακτικές)
Γιάννης Κρανιδιώτης (ηχητικός προγραμματισμός ιστότοπου και εικαστική επιμέλεια ιστότοπου)
Ευτυχία Λιάπη (σχεδιασμός αφίσας)
Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς (κινηματογραφική απόδοση)
Nick Strauss Klein-feldenkraisproject (Feldenkrais Method guidance)

Delta-Pi Productions (οργάνωση παραγωγής)
Ανδρονίκη Μαραθάκη (έρευνα και χορογραφία)

Cloudsdonthaveshape A.M.K.E.

Το “holy purple” ανήκει στη θεματική Ιt’s not about if you will love me tomorrow και πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

ημερομηνία | ώρα

τόπος | πληροφορίες

gardening the holy purple ψηφιακό έργο
Ημερομηνία: 20 Απριλίου έως 30 Απριλίου
Τόπος: www.holypurple.com

Το ψηφιακό έργο αναπτύσσεται μέσα από το «διαζύγιο» ψηφιακού-φυσικού κόσμου και παρουσίας-απουσίας. Υπαινίσσεται την ανθρώπινη ζωή μέσα από έναν κοινό τόπο φωνών που δημιουργεί.Φωνών αποσπασμένων που ψιθυρίζουν, βγάζουν επιφωνήματα, λαχανιάζουν, αναπνέουν, κραυγάζουν και σιωπούν. Αναζητεί οτιδήποτε το ζωντανό σε ό,τι σχετίζεται και κοινωνεί το παρελθον του, διαμορφώνοντας κοινό τόπο με αλλους και αποτελεί μία εφαρμογή της χορογραφικής έρευνας γύρω από το πώς μπορεί ένα έργο χορού να υπάρχει στο ψηφιακό χώρο.

Ο ιστότοπος θα ανοιξει στις 20 Απριλίου και εως τις 30 Απριλίου και θα μπορεί να δέχεται ηχογραφήσεις από τους θεατές-χρήστες του ιστότοπου.

** Στη σελίδα www.holypurple.com βρίσκεται – εκτός από την περιοχή του gardening the holy purple – μια ακόμη διαθέσιμη περιοχή που παραθέτει όλες τις πληροφορίες για το συνολικό έργο holy purple.

***Ημερομηνίες διεξαγωγής για τις υπόλοιπες μορφές του έργου θα ανακοινωθούν εφόσον διασαφηνιστούν οι επιτρεπόμενες συνθήκες.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το παρόν έργο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email holypurple2021@gmail.com, ειδάλλως μπορείτε να ενημερώνεστε με τις εξελίξεις των παραπάνω μορφών του έργου holy purple σε αυτή τη σελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα FB: https://www.facebook.com/Holy-purple-100998222131326

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.