Αρχική Καταλύματα Γρηγόρης Τάσιος: «Σε συνθήκες lockdown δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση...

Γρηγόρης Τάσιος: «Σε συνθήκες lockdown δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για τουριστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων»

Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος
Celestyal Cruises

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ με αφορμή δημοσιεύματα

Ερωτηθείς για την τουριστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυξημένες πληρότητες σε καταλύματα χειμερινών προορισμών που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής:

«Όταν λήξει το lockdown και αρθούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, τα ξενοδοχεία μας θα είναι ανοικτά για να υποδεχθούν τους πελάτες τους με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή όμως δίνουμε όλοι μαζί, συμβάλλοντας όπως μπορεί ο καθένας, τη μεγάλη μάχη για τον περιορισμό της πανδημίας, για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας.
Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για τουριστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων. Μια τέτοια συζήτηση θα ήταν από την πλευρά μας παντελώς ανεύθυνη.
Τα όσα διαβάζουμε σε διάφορα δημοσιεύματα για αυξημένες κρατήσεις σε βίλες και κατοικίες που βρίσκονται σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, απολύτως καμία σχέση δεν έχουν με τη κατάσταση που επικρατεί στα νόμιμα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία παραμένουν «ανοικτά κλειστά», με μηδενικές πληρότητες και έσοδα στο απόλυτο μηδέν.
Τα παραπάνω δημοσιεύματα, ωστόσο, θα έπρεπε να απασχολήσουν σοβαρά τα συναρμόδια Υπουργεία που από το 2015 μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πράξει τα αναγκαία, ώστε να ρυθμίσουν οριστικά την «αγορά» των βραχυχρόνιων μισθώσεων που ανταγωνίζεται αθέμιτα τις επιχειρήσεις μας. Μια «αγορά» που αφέθηκε εν μέσω πανδημίας να λειτουργεί χωρίς στοιχειώδεις υγειονομικούς κανόνες, παρέμεινε δε ανοικτή ακόμα και την περίοδο που όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.