Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τιμήθηκε στα Χανιά η 107η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την...

Τιμήθηκε στα Χανιά η 107η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Φρούριο Φιρκά τιμήθηκε στα Χανιά η 107η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ένωση Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η έπαρση της σημαίας έγινε από κρητικό με παραδοσιακή ενδυμασία, χωρίς συμμετοχή πολιτών, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας Covid 19.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην επέτειο για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τόνισε:

 «Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να δουν τον τόπο τους ενωμένο με την Ελλάδα. Η  1η Δεκεμβρίου του 1913, η ημέρα της Ένωσης, φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Του μεγάλου Κρητικού πολιτικού που απέδειξε στην πράξη  τι σημαίνει η έννοια του πατριωτισμού και του εθνικού συμφέροντος. Του Κρητικού που ξεπέρασε την ιστορία γιατί στάθμιζε τη διεθνή συγκυρία και αξιοποιούσε τους διεθνείς συσχετισμούς δυνάμεων προς όφελος της χώρας του. Σήμερα, εδώ από τα Χανιά, αντλούμε δύναμη από τους αγώνες, το θάρρος, την αυταπάρνηση των προγόνων μας.

Παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξία πως θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δυσκολία».

 

Δηλώσεις έκαναν επίσης ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους πεσόντες στις επαναστάσεις της Κρήτης από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.